Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και δικαστικοί - Φρένο αύριο σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

11:41 17/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ζητώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά, ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν. Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν ήδη αποφασίσει να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια. Εξάλλου, παραλύουν
πανελλαδικά από σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους, όλα τα δικαστήρια της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα μείωση των αποδοχών των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, ενώ σήμερα συνήλθαν εκτάκτως οι εισαγγελείς της χώρας και δήλωσαν τη συνταύτιση των κινητοποιήσεων τους με αυτές των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα , Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών και ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις μεγάλες πόλεις, ενώ από σήμερα οι δικαστές ξεκινούν πανελλαδικές στάσεις εργασίας (10 π.μ. έως 3,30 μ.μ.) με παράλληλη αναστολή δημοσίευσης αποφάσεων (εκτός των επειγουσών). Στις στάσεις εργασίας δεν συμμετέχουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, το οποίο ήδη αποφάσισε ότι οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Στα Πανεπιστήμια επίσης, συνεχίζεται η αναταραχή, ενώ το προεδρείο των πρυτάνεων αναμένεται να αρχίσει αύριο κιόλας κύκλο επαφών και συζητήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα.

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν οι καθηγητές των ΤΕΙ. Τα Τεχνολογικά Ιδρύματα λειτουργούν από σήμερα κανονικά σε ολόκληρη τη χώρα αφού δεν ελήφθη απόφαση συνέχιση της αποχής. Πάντως, οι καθηγητές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αποφάσισαν εκτός από τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 26 Σεπτεμβρίου να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία και με τους άλλους φορείς της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση συλλαλητηρίων, κατά τις επόμενες ημέρες, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Σημειώνεται πως 24ωρη προειδοποιητική απεργία πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη, σεμετρο, τραμ, ΗΣΑΠ.

Τέλος, από σήμερα τα φαρμακεία της χώρας, εκτός της Αττικής, θα εξυπηρετούν κανονικά τους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίνοντας φάρμακα με πίστωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα