Αλβανία-Εθνικές Εκλογές: Μπερίσα και Ράμα διεκδικούν τη νίκη

22:21 23/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ανανέωση 23.00

Και τα δύο μεγάλα κόμματα ανακοίνωσαν την νίκη τους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Πρώτος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι «η "αναγέννηση" νίκησε απέναντι στην καταστροφή».

Επίσης η εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος Μελίντα Μπρέγκου ανακοίνωσε την νίκη του κόμματος υπογραμμίζοντας πως «ο αλβανικός λαός αποφάσισε να συνεχίσουμε και να κυβερνήσουμε την χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ενημέρωαη 22.20

Ο δεξιός συνασπισμός
του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Εντι Ράμα διεκδικούν και οι δύο τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στην Αλβανία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αύριο, μετά και την άδεια της κεντρικής εκλογικής επιτροπής για παράταση της ψηφοφορίας για όσο χρειάζεται, λόγω του μεγάλου αριθμού των εκλογέων που περιμένει ακόμη έξω από εκλογικά τμήματαγια να ψηφίσει.

"Η 'Αναγέννηση' (ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης) νίκησε", δήλωσε ο Εντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα ενώπιον υποστηρικτών του που φώναζαν το σύνθημα "νίκη".

"Είμαι πεπεισμένος για τη μεγάλη μας νίκη", δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός και επικεφαλής του συνασπισμού της δεξιάς Σαλί Μπερίσα.

Ο θάνατος ενός μέλους της αντιπολίτευσης και οι διαφωνίες τους κόλπους της εκλογικής επιτροπής επισκίασαν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας στην Αλβανία.
Keywords
Τυχαία Θέματα