Α. Τρινκιέρι: Δεν είμαστε "soft" ομάδα, αλλά παίζουμε "soft"

19:29 9/9/2013 - Πηγή: E-Typos
ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ (Ομοσπονδιακός προπονητής Ελλάδας): «Μέσα σε 48 ώρες είναι σαν να χάσαμε όλες τις συνδέσεις που είχαμε. Χάσαμε το σωστό τρόπο. Μας κέρδισαν σε κάθε γραμμή του γηπέδου. Ήταν πιο δυναμικοί και εμείς δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό. Όπως πήγε το παιχνίδι, σε κάθε λεπτό του είχαμε να δώσουμε και λιγότερο. Στο τέλος, όπως και χθες, δεχτήκαμε πολλά καλάθια στο ένας εναντίον ενός. Αξίζαμε να χάσουμε, από πνευματικής και σωματικής άποψης. Δεν είχαμε χρόνο να κάνουμε προπόνηση το πρωί και ετοιμάσαμε το ματς στα χαρτιά κι όχι στο παρκέ. Ξέραμε πως θα μας κάνουν παγίδες στο “low post”, αλλά ήμασταν
νωχελικοί στην κίνηση χωρίς την μπάλα. Δεν είχαμε ίσως την πνευματική κατάσταση για να εκμεταλλευτούμε τις καταστάσεις που θέλαμε. Δεν είμαστε “soft” ομάδα, αλλά παίζουμε “soft”. Aν όμως αυτό γίνει συνήθεια, θα γίνουμε “soft” ομάδα. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα μας για να αλλάξει αυτό. Δεν υπάρχει φάρμακο γι’ αυτό».
Για την αρνητική εικόνα της εθνικής στους δύο τελευταίους αγώνες, είπε: «Δεν έχω ξεκάθαρη εξήγηση. Στα τελευταία δύο ματς οι αντίπαλοί μας είχαν ποσοστό πάνω από 60% στα δίποντα. Έτσι χτίζουν αυτοπεποίθηση και αυτό κάνει δύσκολα τα πράγματα για μας. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί πνευματικά».
Για τη συνέχεια της διοργάνωσης εξήγησε: «Τώρα είναι καλό που έχουμε σχεδόν τρεις μέρες για να δούμε την ομάδα μας, να εντοπίσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα. Το επίπεδο που παίξαμε απόψε δεν αρκεί για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτό το επίπεδο. Αυτή την ώρα πρέπει να δούμε το σπίτι μας. Πιστεύω στην ομάδα και τους παίκτες μου. Το έδειξαν γιατί πριν από 48 ώρες, όχι πριν από πολλές μέρες. Είναι θέμα “software” κι όχι “hardware"».

ΧΕΝΡΙΚ ΝΤΕΤΜΑΝ (Ομοσπονδιακός προπονητής Φινλανδίας): «Η Ελλάδα είναι μεγάλη ομάδα, με ποιότητα και πολύ καλό σύνολο. Όμως παίξαμε εξαιρετικά και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Είμαστε μία... αγέλη λύκων κι έτσι λειτουργούμε. Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στο Χάνο Μότολα που προετοιμαζόταν μόνος του για να έρθει στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ο πρέσβης μας στο μπάσκετ, όπως είναι ο Νοβίτσκι για τη Γερμανία και ο Πάρκερ για τη Γαλλία. Δεν έχουμε σκεφτεί τόσο μακριά... πέρα από το δεύτερο γύρο. Για μας κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος. Απλώς απολαμβάνουμε την ευκαιρία να παίζουμε απέναντι σε αυτές τις ομάδες».

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ (διεθνής Ελλάδας): «Έχουμε το ταλέντο, αλλά αφήσαμε πάλι τον αντίπαλο να παίξει το παιχνίδι του. Στην διοργάνωση παίζεται περισσότερο ξύλο από ό,τι μπάσκετ. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό σήμερα, να αλλάξουμε νοοτροπία και να παίξουμε κι εμείς έτσι. Όπως φαίνεται, πρέπει να ματώσεις για να πάρεις φάουλ και πρέπει να ακολουθήσουμε. Όλα ξεκινούν από τη θέληση και την πνευματική προετοιμασία. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή, έχουμε τρία παιχνίδια με δύσκολες ομάδες και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τρεις νίκες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (διεθνής Ελλάδας): «Ήρθαν δύο ήττες που δεν τις περιμέναμε. Χαλαρώσαμε μετά την Τουρκία. Μας έπαιξαν δυνατά δύο ομάδες που δεν το περιμέναμε. Αν δεν παίξουμε... ξύλο και δυνατά στην επόμενη φάση δεν θα κάνουμε τίποτα. Δεν έχουμε ξεχάσει το μπάσκετ. Δεν μας νοιάζει τι θα κάνουν οι άλλες ομάδες. Πρέπει να παίξουμε... ξύλο για να πετύχουμε. Δεν είναι θέμα διάλυσης, δεν υπήρχε ενέργεια. Αυτό μας στοίχισε».

ΠΕΤΕΡΙ ΚΟΠΟΝΕΝ (διεθνής Φινλανδίας): «Πάντα μπαίνουμε ως αουτσάιντερ, αλλά αυτό ίσως είναι καλό. Έχουμε δείξει πως μπορούμε να νικήσουμε κάθε ομάδα. Θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες στο δεύτερο γύρο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Keywords
Τυχαία Θέματα