Ζ Σύλλογος ΠΕ Θεσσαλονίκης: Κινητοποίηση για μαζικούς διορισμούς στις 2/3

Συνάδελφοι/ισσες,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας και εντείνοντας την καταστροφική μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, κλιμακώνει την αντιεκπαιδευτική πολιτική των μηδενικών μόνιμων διορισμών και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση. Ενώ σήμερα υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία μας, όχι μόνο δεν δεσμεύεται για τους αναγκαίους μόνιμους διορισμούς για την κάλυψή τους, αλλά με μέτρα που προώθησε με το αντεργατικό-αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο (συγχωνεύσεις σχολείων,

30ωρη υποχρεωτική παραμονή και αύξηση ωραρίου, επιχειρούμενη κατάργηση ώρας σίτισης) αλλά και άλλα που ετοιμάζει με το υπό προώθηση νομοσχέδιο για τις υποστηρικτικές δομές και την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, προωθεί την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η ψήφιση και υλοποίηση αυτών των μέτρων, πέρα από την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και την αμφισβήτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, οδηγεί σε χιλιάδες νέες απολύσεις για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Τους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς που με 10 και 15 χρόνια στην αναπλήρωση και την αδιοριστία βρίσκονται ήδη σε δυσμενέστατη θέση: ανεργία και ανασφάλεια, χρόνια περιπλάνηση από τόπο σε τόπο οικονομική εξάντληση των ίδιων και των οικογενειών τους, άνισα εργασιακά δικαιώματα σε σχέση με τους μόνιμους (αναρρωτικές άδειες, άδειες μητρότητας, συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.ά.).

Απέναντι στην πολιτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και απροκάλυπτης αμφισβήτησης των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί άμεση ανάγκη η μαζική και δυναμική κινητοποίηση όλου του εκπαιδευτικού κινήματος.

Την Παρασκευή 2 του Μάρτη απεργούμε, διαδηλώνουμε για ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

στις 13.00μ.μ., στο υπουργείο Παιδείας, στην Αθήναστις 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Διεκδικούμε:

Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικά κριτήρια και το πτυχίο και την προϋπηρεσία, χωρίς πλαφόν στην προϋπηρεσία και προσοντολόγιαΔιορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσειςΠλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές - Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων. Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια - Όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο- Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων -Μαζικοί διορισμοί νηπιαγωγών - Άμεσες λύσεις για κτιριακό και υλικοτεχνική υποδομή.Όχι στο 30ωρο και την αύξηση του ωραρίου.Να συσταθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες οργανικές θέσεις για όλες τις υπάρχουσες σήμερα ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.Κάλυψη όλων των κενών στην Ειδική Αγωγή - Ένας εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης για όλες τις ώρες που αντιστοιχούν σε κάθε μαθητή με γνωμάτευση. Όχι στις συγγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και τμημάτων - Καμία υποχρεωτική μετακίνηση μαθητή - Όχι στα πληθωρικά τμήματα – μπλοκάρουμε τις τριμελείς επιτροπές του Π.Δ. 79.Αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας! Κάλυψη των απωλειών και απόδοση όλων των χαμένων κλιμακίων.Όχι στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση - Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να προκηρύξει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 2 του Μάρτη, για να διαδηλώσουμε με τον πιο δυναμικό τρόπο τα αιτήματά μας.

Σε περίπτωση που δεν προκηρυχθεί απεργία από τη ΔΟΕ, κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για να αξιοποιηθεί είτε ως διευκολυντική για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης είτε ως συμπληρωματική σε στάση εργασίας της ΔΟΕ για τη μετάβαση στη διαδήλωση της Αθήνας.

Ο Σύλλογός μας, μαζί με άλλους Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των διαδηλωτών στην Αθήνα, με την ενοικίαση λεωφορείου.

Για το Δ.Σ.

Ζ Σύλλογος ΠΕ Ν. Θεσσαλονίκηςμόνιμοι διορισμοί
Keywords
Τυχαία Θέματα