Ζ' ΣΕΠΕ Θεσ/νίκης: Για το χρέος της διοίκησης της ΕΔΟΘ προς τον ΟΑΣΘ

Συνάδελφοι/ισσες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ήδη από τη συνεδρίασή του στις 08/03/2018, ανάμεσα σε άλλα θέματα συζήτησε και το θέμα της «μαύρης τρύπας –χρέους» της ΕΔΟΘ προς τον ΟΑΣΘ.

Στις 24/1/2017 κοινοποιήθηκε στην ΕΔΟΘ, μέσω δικαστικού κλητήρα, εξώδικο προς όλα τα μέλη της ΕΕ ξεκαθαρίζοντας πως ζητάει να αποδοθεί το ποσό των 118.173,80

ευρώ από την ΕΔΟΘ για τη μη καταβολή του αντίτιμου των χορηγηθέντων καρτών. Στη συνέχεια στις 30/11/2017 το Γενικό Συμβούλιο της ΕΔΟΘ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να «απαντήσει» χωρίς να κατονομάζει τους υπεύθυνους (παρατάξεις και πρόσωπα) για τη διαχείριση των χρημάτων αυτών. Αντίθετα κινήθηκε στην κατεύθυνση να πετύχει διακανονισμό με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ με στόχο να πέσει το ποσό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε να διατυπώσει την πλήρη διαφωνία του για την παραπάνω αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος και ότι αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων. Διατύπωσε το αυταπόδεικτο ότι τα χρήματα αποδιδόταν από τα πρωτοβάθμια σωματεία (και από το Σύλλογό μας), καθώς χωρίς την απόδοση των χρημάτων δεν γινόταν η παραλαβή των καρτών.

Με δεδομένο ότι 2 μήνες (και πλέον) μετά, το ζήτημα δεν έχει ακόμη λυθεί, επαναβεβαιώνουμε την απόφασή μας και απαιτούμε από την Ε.Ε. της ΕΔΟΘ να κινηθεί στη λογική να αναλάβουν την ευθύνη οι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρημάτων αυτών και όχι το σύνολο της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ και κατά συνέπεια η ίδια η ΕΔΟΘ. Να μην πληρώσουν τα σωματεία κι οι εργαζόμενοι τις όποιες ατασθαλίες στη διαχείριση των χρημάτων από τις κάρτες του ΟΑΣΘ Εξέφρασε επίσης ομόφωνα τη διαφωνία του με «επιχειρηματικές» λογικές αξιοποίησης της περιουσίας της ΕΔΟΘ ( π.χ. του 8όροφου κτιρίου) και διατύπωσε την άποψη ότι αυτή είναι περιουσία του συνδικάτου και των εργαζομένων μελών του και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη θέσει σε κίνδυνο. Αντίθετα αυτή πρέπει να διατίθεται για τις ανάγκες των σωματείων και των εργαζομένων

Ζ Σύλλογος ΠΕ Ν. ΘεσσαλονίκηςΕΔΟΘΟΑΣΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα