Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο 4ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου

4ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, Θεσσαλονίκης 151 Καλλιθέα τηλ 210 4857682

Το 4ο ΕΠΑΛ είναι ένα από τα τέσσερα ίδιου τύπου σχολεία που υπάρχουν στο Σιβιτανίδειο ίδρυμα. Είναι ημερήσιο σε απογευματινή βάρδια. Οι ώρες λειτουργίας του είναι 15.20-20.35.

Η φοίτηση είναι τριετής. Α, Β και Γ τάξη.

Οι μαθητές του κατά κύριο λόγο είναι ενήλικες, οι οποίοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις μεταγυμνασιακές του σπουδές, ή χρειάζεται να πιστοποιήσει τις γνώσεις του με ένα πτυχίο ΕΠΑΛ, ή να κατοχυρώσει τη θέση που κατέχει, ή να εξελιχθεί στη δουλειά του, ή να τελειώσει το λύκειο.

Η Σιβιτανίδειος σχολή είναι φημισμένη για τα εργαστήριά της αλλά και τον εξοπλισμό της σε υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινους πόρους και αυτό αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ της χώρας.

Εκτός του εκπαιδευτικού έργου στη Σιβιτανίδειο και ειδικά στο 4ο ΕΠΑΛ είμαστε περήφανοι που δημιουργήσαμε ένα δημοκρατικό, ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο με πολλές δράσεις αλληλεγγύης, όπως συσσίτια για μαθητές και καθηγητές, συμμετοχικές διαδικασίες, διασύνδεση με κοινωνικούς φορείς, λειτουργία τμήματος ένταξης προσφύγων, εκδηλώσεις επιμορφωτικές, ψυχαγωγικές.

Στο 4ο ΕΠΑΛ αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι το κλίμα του σχολείου ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές, η ασφάλεια και ο σεβασμός όλων.

Ο κάθε μαθητής αντιμετωπίζεται ως ξεχωριστή προσωπικότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητές του και όλα λύνονται στο πλαίσιο της αλληλοκατανόησης του σεβασμού και της αλληλεγγύης. Όλα αυτά αντανακλούν σε ένα ευχάριστο και δημοκρατικό περιβάλλον.

Οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν στο 4ο ΕΠΑΛ είναι:

Α τάξη κοινή

Β τάξη Γ τάξη

Τομέας ειδικότητες

Μηχανολογίας τεχνικός οχημάτων, ψυκτικών, Φυσικού αερίου

Γεωπονίας τεχνολογίας τροφίμων

Κομμωτικής, Αισθητικής κομμωτικής

Πληροφορικής

Ηλεκτρολογίας, ηλεκτρονικής Ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί

Οικονομία διοίκηση

Δεχόμαστε μαθητές απόφοιτους γυμνασίου, αλλά και απόφοιτους Λυκείου με απαλλαγή από τα μαθήματα γενικής παιδείας.

Ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης μέχρι 30/05/2018 με τους κωδικούς του taxis στο link:

https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/

4ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου
Keywords
Τυχαία Θέματα