Βούρκος έχει γίνει το κανάλι του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" - Ποια εξήγηση δίνουν οι αρμόδιοι [pics]

Η απέραντη πισίνα έχει μετατραπεί σε έναν καφέ-γκρι βάλτο, η δυσοσμία είναι κάτι παραπάνω από έντονη ενώ μπορεί να καταστεί και εστία μόλυνσης!

Ωστόσο η διαχείριση του ιδρύματος είναι καθησυχαστική, καθώς εξηγεί πως η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ήδη έχει προγραμματιστεί καθαρισμός.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ «δεδομένου ότι το κανάλι τροφοδοτείται με νερό από τη θάλασσα, το οποίο και επιστρέφει στη θάλασσα, δεν επιτρέπεται να γίνει χρήση χλωρίου για τον καθαρισμό. Ως εκ τούτου αναπτύσσεται άλγη, στοιχείο φυσικό στο θαλάσσιο περιβάλλον. Σε σταθερή βάση υπάρχουν

2 ρομποτικοί μηχανισμοί οι οποίοι και αφαιρούν μέρος της άλγης η οποία αναπτύσσεται στον πυθμένα, ενώ 1-2 φορές τον χρόνο διενεργείται προγραμματισμένος καθαρισμός του καναλιού, ο οποίος διαρκεί περίπου 4 εβδομάδες και περιλαμβάνει άδειασμα του καναλιού, καθαρισμό του Καναλιού και εκ νέου γέμισμα. Τον Μάρτιο υλοποιείται στο κανάλι αυτός ο προγραμματισμένος καθαρισμός ο οποίος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Μάλιστα για τον λόγο αυτό δεν πραγματοποιούνται οι σταθερές δραστηριότητες στο Κανάλι (Ιστιοπλοΐα και Καγιάκ) οι οποίες θα επιστρέψουν τον Απρίλιο».

ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςπισίναμόλυνσηβάλτος
Keywords
Τυχαία Θέματα