Β ΕΛΜΕ Εβρου: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης 6/3

Η έκτακτη Γ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Μαρτίου, χαιρετίζει αρχικά τα μεγαλειώδη μαζικά συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 2 Μάρτη ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών και ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, με κυρίαρχα αιτήματα τους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την εξίσωση δικαιωμάτων

αναπληρωτών και μονίμων.

Επιπλέον καταγγέλλει:

Tην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την πολιτική του αυταρχισμού και της βίας απέναντι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που διαδήλωναν στο Υπουργείο στις 02/03, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.Την αντισυναδελφική και υπονομευτική στάση του προέδρου της ΟΛΜΕ, ο οποίος αντί να καταγγείλει την κυβερνητική καταστολή, αποκάλεσε τους διαδηλωτές «εισβολείς», υπονομεύοντας την κινητοποίηση των αναπληρωτών και μονίμων στην Αθήνα στις 02/03.

Ομόφωνα αποφασίσαμε πως η κλιμάκωση των δράσεων του εκπαιδευτικού κινήματος μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς αποτελεί μονόδρομο! Στη βάση αυτή αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να μην παραστεί στην συνάντηση που κάλεσε ο Υπουργός Παιδείας για την Τετάρτη 07/03, όπως άλλωστε αποφάσισε και η ΔΟΕ. Οι εκπρόσωποί μας στην Ομοσπονδία δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση να συναντήσουν τον Υπουργό, χωρίς όρους μαζικής κινητοποίησης. Μια τέτοια πράξη εκτόνωσης της δυναμικής που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα, θα βρει τον κλάδο απέναντί τους!

2.Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να σχεδιαστεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας με συγκεκριμένες δράσεις και απεργιακά βήματα.

3. Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να διοργανώσει άμεσα απεργιακή πανελλαδική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης αγώνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Υπουργείου Παιδείας από τους συναδέλφους μας στις 2 Μάρτη.

Σε τοπικό επίπεδο και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες πολύμορφες δράσεις με βασικά αιτήματα την μονιμοποίηση των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν τα παρακάτω σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας:

4. Την Παρασκευή 09/03 οργανώνουμε συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή συναδέλφων/σων, στις 13.30 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

5. Το Σάββατο 10/03 στις 12μ στήνουμε κιόσκι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, ενημερώνοντας και μοιράζοντας φυλλάδια με τα αιτήματά μας.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση του ν.3848Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο κτήσης πτυχίου. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο.Προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών. Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

και επιπλέον:

Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάςΕπαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα πριν του 2013 επίπεδα20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις κατευθύνσεις, τα εργαστήρια και τα ξενόγλωσσα μαθήματαΈναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ. από την αρχή της χρονιάς

Συνεχίζουμε

Μαχητικά-Συλλογικά-Ανυποχώρητα

μέχρι τη ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

Β ΕΛΜΕ Εβρουαπεργίαεκπαιδευτική κινητοποίησημόνιμοι διορισμοίαποφάσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα