Β ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Tο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συνεχίζει να λαμβάνει καταγγελίες για ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία της περιοχής μας. Ελλείψεις που, είτε υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς, είτε δημιουργήθηκαν στη διάρκειά της. Η ύπαρξη κενών στα σχολεία της Β’ ΕΛΜΕ Αν.

Αττικής, ενώ διανύουμε το 2ο Τετράμηνο και συγκεκριμένα βρισκόμαστε στον 6ο μήνα του σχ. έτους 2017-18, δείχνει πλήρη αδιαφορία για τη Δημόσια Εκπαίδευση.

Η Διοίκηση αντί να φροντίσει για την κάλυψη των κενών με διορισμούς ανέργων συναδέλφων καταφεύγει σε εμβαλωματικές λύσεις. Ζητήθηκε από Συναδέλφους/φισσες να αφήσουν τμήματα και να διδάξουν το μάθημα σε άλλα που δεν διδάσκονταν εισάγοντας το θεσμό της "μερικής διδασκαλίας". Επίσης, ζητήθηκε από Συναδέλφους να αναλάβουν υπερωριακή απασχόληση όλες τις ώρες άλλου Συναδέλφου που για κάποιο λόγο αποχώρησε.

Με δεδομένο το τεράστιο πρόβλημα αδιοριστίας και ανεργίας στους εκπαιδευτικούς η ανάληψη υπερωριών είναι στάση αντισυναδελφική, καθώς στερεί θέσεις εργασίας, απασχόληση και εισόδημα από άνεργους συναδέλφους. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει ουσιαστικά το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και την ποιότητα της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να μην εγκρίνουν ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε Συναδέλφους/φισσες, που ήδη εργάζονται με πλήρες ωράριο.

Καλούμε τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, να διεκδικήσουν την κάλυψη των κενών με διορισμούς και το ΥΠΠΕΘ να διορίσει τους ανάλογους Εκπαιδευτικούς που είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών.

Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικήςκενά εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα