Τραγικές ελλείψεις στα σχολεία της Πάτρας - Δεν υπάρχει πρωινή ζώνη σε πολλές μονάδες

Έχουν ήδη συμπληρωθεί δυο εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και για μια ακόμα φόρα διαπιστώνουμε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Παιδείας, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες παραμένουν.

Τα μηνύματα που παίρνουμε είναι μηνύματα αγανάκτησης. Στα περισσότερα σχολεία του Δήμου μας τα ολοήμερα τμήματα δεν υπάρχουν. Εκεί που υπάρχουν υπολειτουργούν με τα περισσεύματα των διδακτικών ωρών των εκπαιδευτικών, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο το ρόλο του.

Η

πρωινή ζώνη σε πολλές σχολικές μονάδες δεν υπάρχει.

Το όριο των 14 αιτήσεων για την λειτουργία του ολοημέρου δημιουργεί πλείστα προβλήματα και το ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται όταν οι αιτήσεις είναι λιγότερες. Οι γονείς, όσοι έχουν την τύχη να είναι ακόμη εργαζόμενοι, βρίσκονται σε απόγνωση. Καλούνται να βρουν τρόπους για την άφιξη και την αποχώρηση των παιδιών τους από τις σχολικές μονάδες.
Οι δαπάνες για την παιδεία συνεχώς μειώνονται.

Στις σχολικές επιτροπές κάθε χρόνο φτάνουν κατά 60% μειωμένα τα κονδύλια με αποτέλεσμα να στοιβάζονται χρέη και να καλούνται συχνά γονείς να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα.

Με αυτά τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε οι γονείς είναι ένας:

Ο δρόμος της διεκδίκησης

ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ:

Σταθερή, ορθή και σωστά στελεχωμένη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, προκειμένου οι μαθητές του Δημοτικού να έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν απρόσκοπτα στο γνωστικό τους πεδίο και να χαίρονται την ενασχόληση με την τέχνη, τον αθλητισμό, και άλλες χρήσιμες δραστηριότητες.Το Ολοήμερο να λειτουργεί ως συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με σταθερό πρόγραμμα και όχι ως «φύλαξη» με όσους εκπαιδευτικούς «περισσεύουν».Άμεση κάλυψη όλων των κενών για να λειτουργήσουν πλήρως και σωστά τα σχολεία. Μόνιμοι διορισμοί όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων.Αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία. Όχι στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς τους αναγκαίους πόρους. Τα παιδιά μας να μην λογίζονται ως δημοσιονομικό πρόβλημα της εκάστοτε Κυβέρνησης.Ολοκλήρωση της μόρφωσης μέσα στο σχολείο, με εξατομικευμένη βοήθεια σε κάθε μαθητή σύμφωνα με τις ανάγκες του, αλλά και με ανάπτυξή του σχολικού αθλητισμού, της καλλιτεχνικής παιδείας κ.α. Σχολικά Τμήματα μέχρι 20 μαθητές και 15 στα νήπια και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.Φύλακες, καθαρίστριες, γραμματείς και προσωπικό σίτισης σε κάθε σχολική μονάδα και στελέχωση της εκπαίδευσης με ειδικό επιστημονικό προσωπικό για την εκτίμηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων των μαθητών και επαρκή στήριξη του διδακτικού έργου.Σχολικά κτήρια σύγχρονα, ασφαλή, πλήρως εξοπλισμένα με μέσα και χώρους για εκπαίδευση, άθληση πολιτισμό, σίτισηΝα διανέμεται καθημερινά στο σχολείο ένα μικρό γεύμα δωρεάν για όλους τους μαθητές.Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των μαθητών και κυρίως των αδυνάτων οικονομικά οικογενειών. Δωρεάν και άμεση παροχή βασικών ιατρικών εξετάσεων και καθιέρωση τακτικών εμβολιασμών με έλεγχο του σχολείου στους μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.Διεκδικούμε Ενιαία 12χρονη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, που θα τους παρέχει σύγχρονη και ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς αποκλεισμό των οικονομικά αδύναμων. Στα θέματα παιδείας να μην γίνει η παραμικρή έκπτωση ή περικοπή που να υποβαθμίζει το ρόλο και τη λειτουργία της.

Η πρόεδρος: Φωτεινή Συριωτη Κυπραίου

O Γ.Γ: Δημήτρης Παρασκευόπουλος

Ένωση Συλλόγου ΓονέωνΠάτραΔήμος Πατρέωνελλείψεις εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα