Το σοφό(;) εκλογικό αποτέλεσμα, του Χρήστου Κυργιάκη

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Το σοφό(;) εκλογικό αποτέλεσμα
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη «Και τώρα τι γίνεται;» μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος που ίσως να μην περίμενε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Μερικά πράγματα είναι όντως άξια απορίας αν τα δει κάποιος με μία και μοναδική ματιά.
Για παράδειγμα:
Πώς γίνεται τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠαΣοΚ που στήριξαν κατά κύριο λόγο όλα τα απάνθρωπα μέτρα της προηγούμενης τριετίας και κυβέρνησαν τον τόπο για 40 χρόνια, να προσελκύουν το 42% με 43% του εκλογικού σώματος;
Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν όσοι ψήφισαν τα δύο κόμματα εγκρίνουν την πολιτική τους ή αν θεωρούν πως οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα ήταν χειρότερη από αυτή του να ψηφίσουν ΝΔ ή ΠαΣοΚ.
Αν δεχτούμε ότι η ψήφος στα δύο παραπάνω κόμματα σημαίνει έγκριση της πολιτικής τους τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως περίπου 2.500.000 συμπολίτες μας είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται την τελευταία τριετία κάτι το οποίο δεν συμβαίνει όταν τα μέτρα που πάρθηκαν άφησαν ανέγγιχτη μόνο μια μικρή, ενδεχομένως, μερίδα του εκλογικού σώματος.
Άρα, οι ψηφοφόροι των δύο παραπάνω κομμάτων είναι άνθρωποι που θίχτηκαν μεν από τα μέτρα αλλά θεωρούν ότι με τη συγκεκριμένη επιλογή τους δεν θα θιχτούν άλλο ή είναι άνθρωποι που θεώρησαν πως κάποια άλλη επιλογή θα οδηγούσε τη χώρα εκτός Ευρώπης και ευρώ, κάτι το οποίο τους φόβισε και τους τρόμαξε ή είναι άνθρωποι που πιστεύουν πως θα δοθεί κάποια ατομική λύση μέσω ρουσφετιού και βολέματος αν τα δύο κόμματα εξακολουθούν να είναι στα πράγματα συγκυβερνώντας όπως έκαναν στην τελευταία κυβέρνηση συνεργασίας.
Όμως, τι αλήθεια, μπορεί να προσδοκά από μια τέτοια κυβέρνηση που θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική, ο άνεργος, ο χαμηλόμισθος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο φοιτητής, ο ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ, ο αγρότης και ο μικρομεσαίος επαγγελματίας; Τίποτα απολύτως, διότι αυτή η πολιτική που υπόσχονται προς κάθε ευρωπαϊκή και υπερατλαντική κατεύθυνση πως θα συνεχίσουν, είναι αυτή που εξαθλίωσε τον κόσμο.
140 δις ευρώ, από τα περίφημα ευρωπαϊκά δάνεια, πήγαν αμέσως στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες χωρίς να κάνουν ούτε καν ένα πέρασμα από τη χώρα μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγκριτων ΜΜΕ.
Από την άλλη έχουμε μία μεγάλη εκλογική άνοδο του ΣυΡιζΑ ο οποίος μέσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις πήγε από το 4% στο 27% και θεωρείται πλέον το αντίπαλο δέος για τη ΝΔ.
Η δυναμική του ΣυΡιζΑ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη αν, στην προσπάθειά του να ισορροπήσει τον φόβο για έξοδο από το ευρώ με την αντιμνημονιακή πολιτική, δεν έπεφτε σε αντιφάσεις που μετέτρεψαν τις ελπίδες πολλών ανθρώπων για κάτι ριζοσπαστικό, σε υπόνοια πως ένα νέο ΠαΣοΚ γεννιέται. Αν στα προηγούμενα προσθέσουμε και την ξεκάθαρη εξ αρχής άρνηση κυρίως του ΚΚΕ αλλά και άλλων αριστερών σχηματισμών για πιθανή έσ
Keywords
Τυχαία Θέματα