Προτείνουν την αξιολόγηση των Διευθυντών από τον Σύλλογο γονέων

Πρόταση για την επιλογή των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων κατέθεσε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ο Αν. Γραμματέας Παιδείας του συγκυβερνώντος κόμματος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Αλέξανδρος Καρβούνης, ενόψει σύνταξης του νέου νόμου.

Ειδικότερα το συγκυβερνών κόμμα εισηγήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, στον υπουργό Παιδείας:

Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τα στελέχη αξιολογούνται με σταθμισμένα αντικειμενικά κριτήρια με μορφή συμπλήρωσης ερωτηματολογίου

(συγκεκριμένο για κάθε κατηγορία αξιολογητών), τόσο από τους άμεσους προϊσταμένους τους (Διευθυντές Εκπ/σης), τον Σύλλογο Διδασκόντων, καθώς και από: το Σύλλογο Γονέων, τον Σχολικό Σύμβουλο και την Σχολική Επιτροπή του Δήμου. Οι αξιολογήσεις θα είναι ετήσιες. Ο μέσος όρος αυτών, θα αποτελέσει την τελική αξιολόγηση η οποία θα μοριοδοτείται και θα συνοδεύει τον φάκελο του υποψηφίου ως Διευθυντή.

Εξελίξεις και γνωμοδότηση

Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έστειλε έγγραφο στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου με το οποίο ζητάει τη γνώμη της σχετικά με τις κινήσεις του ύστερα από την ακύρωτική απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας επί της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

αξιολόγησηΚώστα Γαβρόγλουδιευθυντές σχολικών μονάδωνΔιευθυντές σχολείων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Δντών, Σύλλογο, Σχολική Επιτροπή, Δήμου, ΑΝΕΛ,dnton, syllogo, scholiki epitropi, dimou, anel