Τι δήλωσε η συνήγορος του Κουφοντίνα για την αποφυλάκισή του

Την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε, για πρώτη φορά μετά το 2002, στις 12:20 το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς πήρε 48ωρη άδεια. Τον Δ. Κουφοντίνα, που συνόδευαν η σύζυγός του, Αγγελική Σωτηροπούλου, ο γιος του Έκτορας και η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, υποδέχθηκαν με συνθήματα γνωστοί και φίλοι του.

Ο κρατούμενος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις και αποχώρησε, ενώ η συνήγορός του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους τόνισε τα εξής:

«Η άδεια είναι ένα δικαίωμα για τον κρατούμενο. Είναι ένα δικαίωμα που αποκτήθηκε με αγώνες και θυσίες

μέσα στις φυλακές, τα προηγούμενα χρόνια. Ένα δίκαιο συμβούλιο έκανε δίκαιη κρίση. Κρίνοντας με βάση το νόμο και τίποτα παραπάνω, χορήγησε την άδεια.

Ευχαριστούμε και θα ήθελα να πω ότι περιμένουμε και από εσάς και από όλους, που αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουν στο έργο το θεσμικό, στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων, χωρίς να έχουν δικαίωμα, να σεβαστούν τον κρατούμενο για την άσκηση του δικαιώματός του, να πάψουν να φωνασκούν και να ασχημονούν στα κανάλια.

Το κοινό περί δικαίου αίσθημα, που σήμερα παίζει από το πρωί στα κανάλια, στους δέκτες μας, δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων του κρατούμενου. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα χειραγωγείται. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα λιντσάρει ανθρώπους -όπως είδαμε χθες και στην Ευελπίδων- και ο νόμος δεν προβλέπει ότι μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας*

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Κουφοντίνας17 νοέμβρηάδειαφυλακές
Keywords
Τυχαία Θέματα