Θεσσαλονίκη: Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανέργους

Τρόφιμα, ποτά, κάποια είδη πρώτης ανάγκης και δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ της πόλης, διανεμήθηκαν και φέτος σε πάνω από τριακόσιες οικογένειες ανέργων, στη «Βραδιά των ανέργων» που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η επιλογή των δικαιούχων ανέργων έγινε με κλήρωση, μετά από υπόδειξη και με την ενεργοποίηση σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ, σε συνεργασία με υγιείς επιχειρήσεις της πόλης.

Ο

πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, τόνισε ότι εκδηλώσεις αλληλεγγύης όπως αυτή, έχουν τη συμβολική αξία τους αλλά δε λύνουν το πρόβλημα των ανέργων και της ανεργίας, συμπληρώνοντας ότι «αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης να το κάνει», ενώ υπογράμμισε ότι οι πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων αύξησαν και όξυναν τα κοινωνικά προβλήματα. Υποστήριξε ότι η ανεργία, παρά το γεγονός ότι φαίνεται στα επίσημα νούμερα να υποχωρεί, «στην πραγματικότητα δεν μειώνεται», αλλά «μοιράζεται η φτώχια», συνήθως με την πρακτική, κάποιες χαμένες θέσεις εργασίας να αναπληρώνονται από αριθμητικά περισσότερες αλλά υποαμοιβόμενες. Ευχήθηκε τέλος, προς όλους τους ανέργους, από τον καινούργιο χρόνο τα πράγματα να πάνε καλύτερα για τους ίδιους και για τις οικογένειες τους.

«Είναι μια βοήθεια από τους εργαζόμενους των σωματείων μας προς αυτούς που δεν εργάζονται, με την ευχή πάντα, ο καινούργιος χρόνος να είναι καλύτερος για αυτούς και να μην είναι υποχρεωμένοι να υφίστανται αυτή την ταλαιπωρία, να έρχονται εδώ για να πάρουν αυτά τα βοηθήματα, ώστε να περάσουν λίγο καλύτερα τις γιορτές» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Ο ταμίας του ΕΚΘ Παναγιώτης Παγώνης, ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια, εργαζόμενους, επιχειρήσεις και υπαλλήλους του ΕΚΘ, για να συλλεχθούν τα τρόφιμα και οι δωροεπιταγές, και στη συνέχεια ξεκίνησε η διανομή τους στους δικαιούχους ανέργους.

Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκηςάνεργοιδιανομή τροφίμωνΘεσσαλονίκη
Keywords
Τυχαία Θέματα