Συζήτηση στο υπουργείο Παιδείας για τις εκλογές διοικήσεων στα ΑΕΙ

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής παρουσία του Γ. Μπαμπινιώτη Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν την πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτης υποδεχόμενος τα μέλη της επιτροπής (πρυτάνεις, εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, προέδρους των ΤΕΙ
και εκπροσώπους του υπουργείου) επισήμανε ότι κρίθηκε αναγκαίο να συγκροτηθεί η επιτροπή με σαφή σκοπό την εφαρμογή του νόμου και τους ζήτησε να συζητήσουν πώς θα μπορέσουν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας δυσκολίες και δυσλειτουργίες, την εφαρμογή του νόμου.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι τυπική η εργασία της επιτροπής, αλλά είναι θέμα ουσίας. Μάλιστα θύμισε και την συμβολή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλου, μαζί με τον οποίο είχε παρακαλέσει τους πανεπιστημιακούς «να έχουμε μέσα από έναν διάλογο, που είναι προφανές ότι θα υπάρξει, με ανταλλαγή απόψεων, την εισήγησή σας, μέχρι την 15η Μαΐου, ώστε να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε».

Ο κ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή κατάσταση στη χώρα, σημειώνοντας: «Θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα πανεπιστήμια, να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίζουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με όλη τη δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχουν τα πανεπιστήμια, αυτήν την χειμαζόμενη κοινωνία».

Ο προεδρεύων της συνόδου των πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επισήμανε ότι «οι πρυτάνεις προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε τα πανεπιστήμια να συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία».

Αντικείμενο συζήτησης, σημείωσε ο κ. Αλμπάνης, είναι «να δούμε όποια σημεία δημιουργούν πρόβλημα στην λειτουργία και στην εφαρμογή του νόμου -και αναφέρομαι στο διοικητικό πλαίσιο, γιατί όπως ξέρετε από 1/9/2012 δεν θα υπάρχουν διοικήσεις στα περισσότερα των Πανεπιστημίων, δεν θα υπάρχουν πρόεδροι τμημάτων και κοσμήτορες- άρα υπάρχουν τρέχοντα θέματα διοικητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων, τα οποία θα πρέπει να επιλύσουμε».

«Λίγο με ενδιαφέρει εμένα και τους συναδέλφους μου αν θα είμαστε πρυτάνεις από τις 1/9/2012. Μας ενδιαφέρει τα πανεπιστήμια να έχουν διοικήσεις και να μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά. Αυτός είναι ο στόχος της συμμετοχής μας. Ελπίζουμε να έχουμε ένα πόρισμα το οποίο θα δίδει λύσεις και διέξοδο στα πανεπιστήμια» τόνισε ο πρύτανης.

Ο υπουργός Παιδείας χαιρέτισε και την παρουσία εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου, ΠΟΣΔΕΠ (που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της κ. Ν. Σταυρακάκη) και της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, ΟΣΕΠ ΤΕΙ (που εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της κ. Γ. Τσάκνη), όπως επίσης και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν μεγάλη πείρα, όπως
Keywords
Τυχαία Θέματα