Συνέλαβαν διαδηλωτές αντί για χρυσαυγίτες στο Πέραμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εννέα συλληφθέντες, που δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης στο Πέραμα χθες, πραγματοποίησε η «ΟΡΜΑ» στα Δικαστήρια Πειραιά σήμερα το πρωί.

Όπως ανέφερε η «ΟΡΜΑ», χρυσαυγίτες επιτέθηκαν απρόκλητα με σιδερολοστούς σε μέλη της, τα οποία τους απέκρουσαν με αποτέλεσμα να γυρίσουν στα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους «Αγ. Νικόλαος» χαίροντας της προστασίας διμοιρίας ΜΑΤ.

Ακολούθησε

συγκέντρωση έξω από το αστυνομικό τμήμα Περάματος με σκοπό να ασκηθεί μήνυση και αυτόφωρη διαδικασία στους επιτιθέμενους, οι οποίοι υποδείχθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους, αλλά τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η οργάνωση τόνισε ότι «δεν θα περάσει η προσπάθεια θυματοποίησης της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και η στοχοποίηση των αντιφασιστών που υπερασπίζονται πολιτικές και δομές του ταξικού εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος». Και συνεχίζει: "Οι λακέδες των εφοπλιστών μετά από ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά των αντιφασιστών δοκίμασαν να προσεγγίσουν την ομάδα που διακινούσε περιοδικά και όταν διαπίστωσαν πως οι φίλοι και σύντροφοι δεν απαντούσαν στις προκλήσεις, ξεκίνησαν την επίθεση. Άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και λοστάρια και από ένα συνδυασμό τύχης, αστοχίας των επιτιθέμενων και ώριμης στάσης των αντιφασιστών δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Σε μια περίπτωση ένας λοστός «καρφώθηκε» σε κράνος μηχανής που είχε προνοήσει να φορά ένα σύντροφος και το έσπασε στη μέση!"

ΟΡΜΑσυλλήψειςδιαδηλώσειςαντιφασίστεςεπιθέσειςΧρυσή αυγή
Keywords
Τυχαία Θέματα