Σύλλογος ΠΕ Μολάων Γιάννης Ρίτσος: Συμπαράσταση στην συνάδελφο Ε. Παπαδοπούλου

Στις 29.3.2017 ορίστηκε η εκδίκαση της εξέτασης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της συναδέλφισσας μας κ. Παπαδοπούλου Ελισάβετ πρώην αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και πρώην προέδρου του συλλόγου μας μετά την ένστασή που κατέθεσε επί της υπ’αριθμ5 /27-5-2014 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζουμε ότι η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε, με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7500 ευρώ) για «ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας», με βάση τον τότε πειθαρχικό

κώδικα, μετά από δίωξη που της ασκήθηκε το 2013 από τη Διεύθυνση Π.Ε. Λακωνίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της).

Ο κόσμος της εκπαίδευσης και το συνδικαλιστικό κίνημα με αποφάσεις σωματείων, Ομοσπονδιών, συνδικαλιστικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων στήριξε τη συναδέλφισσα καταγγέλοντας ότι διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στην Ελισάβετ Παπαδοπούλου και δε θα επιτρέψει να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της συναδέλφου.

Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου, υπηρεσιακή και οικονομική.

Επιπρόσθετα καλούμε όλα τα σωματεία, φορείς και εκπαιδευτικούς την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της (29/3/2017) και ώρα 09:00 στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2 Λ.Βουλιαγμένης, 101-103 στη συγκέντρωση μαζί με ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ για την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου.

Από το ΔΣ

Σύλλογος ΠΕ Μολάων Γιάννης ΡίτσοςΕλισάβετ Παπαδοπούλουποινική δίωξηαναδρομική αργίαΠΔΕ Πελοποννήσου
Keywords
Τυχαία Θέματα