Σύλλογος ΠΕ Λέσβου: Να αποσυρθεί αμέσως το έγγραφο της Δ/νσης ΠΕ Λέσβου ως απαράδεκτο και προκλητικό

Tweet

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο καταγγέλλουν τη Διεύθυνση ΠΕ Λέσβου για το έγγραφο που εξέδωσε σχετικά με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την αυτοαξιολόγηση. Το χαρακτηρίζουν απαράδεκτο και προκλητικό και απαιτούν την άμεση απόσυρσή του.

Επιμέλεια: alfavita.gr

Παρακάτω παραθέτουμε το έγγραφο του Συλλόγου ΠΕ Λέσβου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καταγγέλλει ομόφωνα ως απαράδεκτο και προκλητικό το έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Λέσβου, σχετικά με τη συγκρότηση των Ομάδων Εργασίας και απαιτεί, εδώ και τώρα, την άμεση απόσυρσή του.

Στο έγγραφο αυτό, με νομικίστικου τύπου ακροβασίες και τερτίπια επιχειρείται να χειραγωγηθούν, να συμμορφωθούν, να πειθαναγκαστούν και να «μπουν στη σειρά» οι εκπ/κοί, για να προχωρήσει με το «έτσι θέλω» η συγκρότηση των Ομάδων Εργασίας της λεγόμενης αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται ούτε νομιμοποιεί στη συνείδησή του και είναι αποφασιστικά απέναντι, η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου μας. Επίσης το έγγραφο όχι μόνο αγνοεί τις μαζικές αποφάσεις και διαθέσεις του κλάδου μας, αλλά αμφισβητεί και την ίδια τη συνδικαλιστική δράση.

Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να σταλεί αυτού του είδους το «τελεσίγραφο» καθώς και ο αποστολέας, για να γίνει «επίδειξη πυγμής», δεν είναι καθόλου τυχαία. Άλλα περίμεναν και άλλα τους βγήκαν!

Η οργανωμένη - μεθοδευμένη, αλλά ταυτόχρονα και σπασμωδική αυτή κίνηση, φανερώνει τον φόβο και την αμηχανία των μηχανισμών της διοίκησης μπροστά στο ολοένα διογκούμενο κλίμα αποκάλυψης, αμφισβήτησης και απόρριψης της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής.

Η αμφισβήτηση αυτή και απόρριψη εκφράστηκε και στο Σύλλογό μας, πολύ παραπάνω απ’ ό,τι τουλάχιστον αναμενόταν και αυτό ήταν στην ουσία που τους ενόχλησε.

Κάνουμε γνωστό προς όλες τις κατευθύνσεις και τους διαμηνύουμε ότι η λογική του εντέλλεσθε δεν θα περάσει. Οι όποιες στοχευμένες και μεθοδευμένες παροτρύνσεις - απειλές τους όχι μόνο θα πέσουν στο κενό, αλλά θα γυρίσουν και μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους.

Κανείς δεν είναι μόνος του. Στηριζόμενοι στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων μας θα δώσουμε συλλογική συντεταγμένη απάντηση, υλοποιώντας δυναμικά την απόφαση της Ομοσπονδίας μας (ΔΟΕ), του Συλλόγου μας και της Γενικής μας Συνέλευσης. Παράλληλα καλούμε το Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας (ΔΟΕ) να πάρει θέση για το απαράδεκτο έγγραφο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Γιανέλλης Βασίλης Καμμένος Ανέστης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ταχ/κή Δ./νση: Ικτίνου 2

Μυτιλήνη - Τ.Κ. 81100

Μυτιλήνη 10/3/2014

Αρ. Πρωτ: 44

22510-23098

22510-23098

[email protected]

ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Συλλόγου

ΚΟΙΝ: ΔΟΕ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Λέσβουαυτοαξιολόγησηαξιολόγησηομάδες εργασίας Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα