Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου: Ενημέρωση για την έκτακτη ΓΣ του συλλόγου στις 16/10– αποφάσεις

Την Τρίτη 16/10 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ του συλλόγου με συμμετοχή 30 συναδέλφων. Παρ' ότι η συμμετοχή είναι αναντίστοιχη των σοβαρών εξελίξεων στην εκπαίδευση και στην κοινωνία έγινε μεγάλη συζήτηση με τους συναδέλφους να συμμετέχουν μέχρι το τέλος και με βάση τις προτάσεις που έγιναν πάρθηκαν οι αποφάσεις από το ΔΣ του συλλόγου και θα μεταφερθούν στην ολομέλεια των προέδρων της ΔΟΕ.

Με

βάση τις εκτιμήσεις σχετικά με τα “περί εξόδου από τα Μνημόνια” που μονιμοποιούνται, τις θέσεις για τον εμπαιγμό του Υπουργείου με τους μόνιμους διορισμούς και τα αιτήματα - για όλα τα θέματα (διορισμοί, τρόπος πρόσληψης, οικονομικά, εκπαιδευτικά) όπως αποτυπώνονται στις αποφάσεις http://www.syllogosksotiriou.gr/όλοι-την-παρασκευή-28-9-στις-130μμ-στο-υπ-παι/ και http://www.syllogosksotiriou.gr/τέρμα-στον-εμπαιγμό-του-υπ-παιδείας-με/

επισημαίνουμε ακόμα ότι στο γενικό ξεπούλημα των 10500 ακινήτων που μπήκαν στο Υπερταμείο για “αξιοποίηση” - ιδιωτικοποίηση περιλαμβάνονται μαζί με τα Μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία και σχολεία!!! Προσθέτουμε στα αιτήματα την απαίτηση για άμεση απένταξη όλων των δημόσιων ακινήτων που αποτελούν εκτός των άλλων και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σχετικά με τις αποφάσεις και το πρόγραμμα δράσης :

ο σύλλογος θα καλέσει στην ολομέλεια των προέδρων να παρθεί άμεσα η απόφαση προκήρυξης απεργίας αποχής από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης του ν. 4547/18 από τη ΔΟΕ χωρίς άλλη καθυστέρηση ώστε να θωρακιστεί ο κλάδος απένατι σε κάθε απόπειρα αιφνιδιασμού με εφαρμογή της. Σε κάθε περίπτωση θα συγκεντρώσουμε τους συλλόγους που έχουν πάρει απόφαση ήδη και θα καλέσουμε σε αποφάσεις και τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία. (η σχετική απόφαση του συλλόγου: http://www.syllogosksotiriou.gr/απεργια-αποχη-απο-καθε-διαδικασια-αξι-2/Πρέπει η ΔΟΕ στην ολομέλεια των προέδρων να απορρίψει κάθε συζήτηση για τους άξονες προσόντων που επίσημα πια της ανακοίνωσε ο Υπ Παιδείας και να άρει τη θέση “περί κυρίαρχου” για την προϋπηρεσία (η οποία ανοίγει το δρόμο για εισαγωγή και άλλων "προσόντων") και να απαιτήσει Μαζικούς μόνιμους διορισμούς με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και την προύπερεσία και διορισμό όλων των αναπληρωτών ΤΩΡΑ με έστω και μία σύμβαση. Να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις Γαβρόγλου και να προχωρήσει σε άμεση οργάνωση του αγώνα ώστε να μην επιτρέψει στο Υπουργείο να ανακοινώσει σύστημα διορισμών με προσόντα.

Ο σύλλογος υιοθέτησε την πρόταση του Συντονιστικού Αναπληρωτών που κατατέθηκε στη συνέλευση από αναπληρωτές για κάλεσμα άμεσης κινητοποίησης απάντησης στις 19/10 στο Υπ Παιδείας σε περίπτωση που το υπουργείο ανακοινώσει σύστημα πρόσληψης μέχρι τότε. Προτείνουμε διοργάνωση μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησης σε κάθε πόλη η οποία μπορεί να γίνει με πανεκπαιδευτική συμμετοχή (φοιτητές- μαθητές) με συλλαλητήριο στις 1 Νοέμβρη που κινητοποιούνται κλαδικά σωματεία του ιδιωτικού τομέα είτε να διερευνηθεί πρόταση για κινητοποίηση στις 2/10 στο Υπουργείο.

Ο σύλλογος θεωρεί ότι πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να κάνουμε αυτή τη χρονιά – χρονιά αποφασιστικής κλιμάκωσης των αγώνων για τη διεκδίκηση άμεσης κάλυψης των κλεμμένων της μνημονιακής περιόδου και να επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή συμπόρευση με τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Με βάση αυτό στηρίζει την πρωτοβουλία των κλαδικών σωματείων του ιδιωτικού τομέα που με διαδικασίες βάσης συντονίζονται για απεργία στις 1 Νοέμβρη για υπογραφή συλλόγικής σύμβασης εργασίας με πραγματικές αυξήσεις. Εκφράζουμε την έμπρακτη στήριξη του αγώνα αυτού. Προκηρύσουμε 3ωρη στάση εργασίας προκειμένου να συμμετέχουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο.

Στην κατεύθυνση της προετοιμασίας μεγάλης πανεργατικής απεργίας προτείνουμε την προκήρυξη απεργίας στις 8 Νοέμβρη που απεργούν πολλά εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα. Θεωρούμε ότι εκεί όφειλε να προκηρυχτεί και η απεργία της ΑΔΕΔΥ αντί να καλέσει σε άλλη μέρα απεργία – στις 14 Νοέμβρη – όπου θα απεργούν μόνο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο. Ο συλλογος αν χρειαστεί θα προκηρύξει σταση εργασίας.

Θεωριούμε ότι θα πρεπε να γίνει μεταφορά της απεργίας της ΑΔΕΔΥ από της 14/11 στις 8 Νοέμβρη. Σε κάθε περίπτωση θα συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση. Συνεχίζουμε με νέο κύκλο ΓΣ για την κλιμάκωση του αγώνα.

Η συνέλευση έβγαλε ψήφισμα υπεράσπισης των ίσων συνδικαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών και απαίτησε την πλήρη συνδικαλιστική άδεια ισότιμα με τους μόνιμους συναδέλφους στη ΔΟΕ, στην αναπληρώτρια Βαγγελίτσα Δινοπούλου μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ χωρίς ποινές. Δεν είναι δυνατό η ΔΟΕ να μην έχει προχωρήσει μέχρι τώρα ούτε σε μία δημόσια καταγγελία. Απαιτούμε η ΔΟΕ να πάρει δημόσια θέση και να πιέσει το Υπουργείο να λύσει το ζήτημα που αποτυπώνει την ισοτιμη αντιμετώπιση των αναπληρωτών και στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.Θα εκδόσουμε ψήφισμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία με αφορμή τα γεγονότα στη Χίο και τη Λέσβο.

Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου
Keywords
Τυχαία Θέματα