Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας - Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου»: Ψήφισμα για συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Καλλιθέας - Μοσχάτου «Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου» Τηλ. Επικοινωνίας:  6992279871 - 6932177611 2104813810 – 21094222847 Fax Αλληλογραφίας:  e-mail: [email protected] Αρ. Πρωτ. : 91   ΠΡΟΣ : 1. Συναδέλφους και σχολεία περιοχών μας. 2. ΔΟΕ
3. ΜΜΕ

Καλλιθέα 6/2/2012

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της νέας χούντας. Μια μέρα μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους Δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.

Οι συλλήψεις έγιναν από άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά, σε όχημα με ιδιωτικές πινακίδες, κατά τα πρότυπα των απαγωγών της χόυντας του Πινοσέτ και του Βιντέλα.

Πρόκειται για τρομοκρατικές συλλήψεις που στοχεύουν στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές και που εναντιώνεται στη κυβερνητική πολιτική. Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση τόσο αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.  Η Τρόικα εσωτερικού (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) και οι σύμμαχοί της (ΕΕ και ΔΝΤ), οι υποτακτικοί της Μέρκελ καθώς και του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, εξαπολύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για να κάμψουν το λαϊκό φρόνημα. Προσπαθούν να υλοποιήσουν τις βάρβαρες πολιτικές τους ποδοπατώντας τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα. Όμως όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης κάνουν, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί. Δεν μας φοβίζουν μας εξοργίζουν.  Οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στα μνημόνια με πείσμα και αποφασιστικότητα, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Δεν θα υποταχθούμε δεν θα παραδοθούμε.

·           Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.

·           Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και αθώωσ

Keywords
Τυχαία Θέματα