Συγκεντρώσεις σήμερα εκπαιδευτικών σε Θεσσαλονίκη και Πειραιά

Tweet

Διήμερο κινητοποιήσεων από σήμερα των εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης, με αποκλεισμούς των ΕΠΑΛ και με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις Διευθύνσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση. Διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες 90 καθηγητών και τις εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σήμερα στις 11.30 το πρωί καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα η οποία συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά 11.00-14.00 τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10/3 και στη Συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ώρα 11:30π.μ.

Στις 22 Μάρτη τελειώνει η 8μηνη διαθεσιμότητα 1874 εκπαιδευτικών κι ο κίνδυνος ν’ απολυθούν εκπαιδευτικοί είναι μπροστά μας. Στο διάστημα αυτό οφείλουμε να εντείνουμε τους αγώνες, που αρχίσαμε από τον περασμένο Ιούλη, για να μην απολυθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης- Ε.Ε.- κεφαλαίου.

Οι διαθεσιμότητες, το Π.Δ. υποχρεωτικών μεταθέσεων, η αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, το «νέο Λύκειο», η Τράπεζα Θεμάτων και συνολικά η αντιεκπαιδευτική πολιτική δημιουργούν το “νέο”, κατηγοριοποιημένο – διαφοροποιημένο, σχολείο της αγοράς, της έντασης των ταξικών φραγμών, της κατάρτισης, της “μαθητείας”.

Αγώνας τώρα, για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία και τα σύγχρονα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας και του λαού μας:

► Κανένας μαθητής εκτός σχολείου και καμία ειδικότητα έξω απ’ την Επαγγελματική Εκπαίδευση, κανένας καθηγητής στην ανεργία – Όχι στην ψευτοκατάρτιση των ΙΕΚ, ΣΕΚ, ΚΕΚ, ΙΔΒΜ κ.λ.π.

► Όχι στο «νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, της κατάρτισης και της «Μαθητείας» –Ενιαία βασική γενική υποχρεωτική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν – Έως 20 μαθητές στο τμήμα– Όχι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10/3, 11.30π.μ.

στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Tags: κινητοποιήσειςΘεσσαλονίκηΠειραιάςδιαθεσιμότηταδιαθέσιμοι Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα