Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Σωματείο  Μισθωτών  Εκπαιδευτικών  Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ)      Aρ. Πρ.2Ζ/12

Αριστοτέλους 32, στο Εργατικό Κέντρο Θεσ/νίκης, 2310 265.730, somiekth@gmail. com, www. smeth. gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θεσσαλονίκη 14/11/12

Καταγγέλλουμε την παρεμπόδιση και την προσπάθεια διάλυσης/απαγόρευσης και μάλιστα για προληπτικούς λόγους, της εργατικής κινητοποίησης του Σωματείου μας.

Δύο ή τρεις διμοιρίες ΜΑΤ,

ΥΜΕΤ, και πλήθος  ένστολων ή με πολιτικά αστυνομικών περίμεναν τα μέλη του Σωματείου μας και τα εμπόδισαν να πλησιάσουν στο παράρτημα των Φροντιστηρίων Μπαχαράκη, στην Καλαμαριά. Όπου θα διένειμαν, έξω από το φροντιστήριο, στους γονείς των μαθητών του φροντιστηρίου που θα προσέρχονταν, ενημερωτικό κείμενο για τη στάση και τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενούς της και το Σωματείο, καλώντας τους μάλιστα να μας συμπαρασταθούν. Η εργοδοσία του Μπαχαράκη, χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά, τα ψέματα, τις υψηλές διασυνδέσεις της και το βάρβαρο αντεργατικό και αντιδημοκρατικό πνεύμα των Μνημονίων, της Τρόικα και της συγκυβέρνησης, κινητοποίησε υπέρμετρες αστυνομικές δυνάμεις, για να καταπνίξει μια εργατική διεκδίκηση και κινητοποίηση, για να καταπνίξει την φωνή των εργαζομένων και του Σωματείου.

Απέναντι στο Σωματείο και στη διοίκησή του οι επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν υπέρμετρα και αναίτια επιθετικοί. Χωρίς καμία  απόφαση δικαστική και χωρίς καμία αφορμή, δηλαδή προληπτικά, παρεμποδίστηκε μια εργατική κινητοποίηση και ουσιαστικά καταλύθηκαν μια σειρά νόμοι και το ίδιο το Σύνταγμα! Όχι μόνο δεν άφηναν να πλησιάσουμε το χώρο της διαμαρτυρίας, όχι μόνο «πίεζαν» να πάμε και πιο μακριά αλλά απαιτούσαν ακόμη και να διαλυθούμε. Για όλα αυτά, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, από τη μια, επικαλέστηκε ότι υπάρχει εισαγγελική διαταγή, την οποία ποτέ δεν επέδειξε, όπως θα όφειλε και από την άλλη, ισχυριζόταν ότι η πρόθεσή μας να μοιράσουμε κείμενο στους γονείς αποτελεί "απόπειρα διέγερσης" και ότι μπορεί να προχωρήσει σε συλλήψεις. Όλα αυτά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση  στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, (αναρωτιόμαστε ποιος έχει την ευθύνη) που ακόμη δεν έχει τολμήσει να τα καταργήσει η Τρόικα τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

 Τα μέλη του Σωματείου μας παρέμειναν στο χώρο, διένειμαν το έντυπο υλικό του Σωματείου, φώναξαν συνθήματα και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής. Οι διερχόμενοι εξέφραζαν την συμπαράστασή τους προς τον αγώνα μας, ενώ αρκετοί ήταν και αυτοί που παρέμειναν στο πανό του Σωματείου και φώναζαν συνθήματα κατά των μεθόδων της εργοδοσίας του Μπαχαράκη.

Η εργοδοτική τρομοκρατία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη και οι κάθε είδους διώξεις ή απειλές δεν μας σταματούν. συνεχίζουμε μέχρι:

Να αποσυρθούν όλες  οι  μηνύσεις  και  οι αγωγές  προς  το Σωμ
Keywords
Τυχαία Θέματα