ΣΕΠΕ Αν. Αττικής "Κώστας Σωρτηρίου": Διαδηλώνουμε στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη

Δεν τσιμπάμε!!! Όχι στην κοροϊδία περί εξόδου από τα μνημόνια.

Οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του ευρωμνημονίου διαρκείας

Καμία αυταπάτη. Καμία αναμονή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει μεθοδικά, κυνικά και με απόλυτη συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική των Μνημονίων της ΕΕ και του κεφαλαίου όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς τέλος. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν. Μετασχηματίζονται σε μόνιμα μνημόνια μέσα από το σύμφωνο σταθερότητας της ΕΕ, της απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων και των δεσμεύσεων για δημοσιονομικά πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν

να πληρώνουν με διάφορους τρόπους για την εξασφάλιση της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου ενώ η αυξανόμενη χωρίς προηγούμενο εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά-πολεμικά γεννάει νέους κινδύνους αλλά και οικονομική αφαίμαξη του λαού. Λαϊκή εξαθλίωση με την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος και τη διαρκή σφαγή των δικαιωμάτων μας θυσία για την «ανάπτυξη» τους, την αποπληρωμή του χιλιοπληρωμένου χρέους, τη συμμετοχή στην ΕΕ και τους κανόνες της.

Απέναντι στα παραμύθια τους περί «εξόδου» από τα μνημόνια.

Απέναντι στο «μεταμνημονιακό» σχέδιο, το προωθούν συντονισμένα παρά τις στημένες αντιπαραθέσεις προεκλογικού χαρακτήρα, η πολιτική συμμαχία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «αντιπολίτευσης» ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Σία, με την «κοινωνική συμμαχία» του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού επιδιώκουν την παραδοχή πως όλα τα μνημονιακά μέτρα δεν πρέπει να αμφισβητηθούν – δεν πρέπει ν΄ αλλάξουν και πρέπει να συνεχιστεί η πορεία των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων. Ότι θα επιτρέπονται μόνο κάποια “ψίχουλα” για την απόλυτη φτώχεια και οι διεκδικήσεις και ανατροπές δε χωράν.

Σ΄ όλα αυτά απαντάμε : Τώρα είναι η ώρα για την ανασυγκρότηση του κινήματος και για να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που σημαίνουν την πραγματική έξοδο από τα Μνημόνια για τους εργαζόμενους.

Τον πλούτο που οι εργαζόμενοι παράγουμε κόντρα στην “ανάπτυξη” των κερδών τους.

Κόντρα στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ, για αυξήσεις στους μισθούς αποκατάσταση των απωλειών των Μνημονίων επιστροφή 13ου και 14ου μισθού, για κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξεων, για σταθερή και μόνιμη δουλειά – μονιμοποίηση των αναπληρωτών και μαζικούς διορισμούς, την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Παιδεία κόντρα στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση και τις περικοπές, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, για το πλήρες ξήλωμα των μνημονίων και την ανάκτηση όλων των απωλειών, την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Δε θα μας «χαρίσουν» τίποτα. Όλα καταχτιούνται με αγώνες.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα μας θα ακυρώσουμε το παραμύθι του τέλους των μνημονίων και της επιστροφής στην ομαλότητα της συνεχούς εκμετάλλευσης και χειροτέρευσης της θέσης των εργαζόμενων και του λαού.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία σωματείων-συνδικαλιστών –εργαζομένων και νεολαίας για μια ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στη Καμάρα στις 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ. μ στη Θεσσαλονίκη. προσπάθεια συσπείρωσης δυνάμεων για ένα ταξικό εργατικό κίνημα αποφασισμένο να συγκρουστεί.

Σηκώνουμε το κεφάλι παίρνουμε τα συνδικάτα και τους αγώνες στα χέρια μας. Μπορούμε και πρέπει να ανατρέψουμε τη πολιτική που ρημάζει τις ζωές μας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ανατολικής Αττικής «Κώστας Σωτηρίου»ΔΕΘΔΕΘ 2018κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα