ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ των εργαζόμενων

Το Υπ. Παιδείας με απόφασή του στις 17 – 9 – 2018 απάντησε στο αίτημα για χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στην αναπληρώτρια συνάδελφο Ευαγγελία Δινοπούλου, εκλεγμένης στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, χωρίς να έχει λύσει την τιμωρητική διάταξη της ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας ως εκπαιδευτικής για το διάστημα που η συναδέλφισσα θα αποτελεί μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. και για το λόγο αυτό δικαιούται απόσπαση (από τα εκπαιδευτικά της καθήκοντα) στο Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. Αν και η απόσπαση δόθηκε ουσιαστικά αυτό αποτελεί κενό γράμμα, διότι ο χρόνος της

απόσπασης αυτής δεν προσμετράται ως χρόνος εκπαιδευτικής υπηρεσίας με αρνητικό αποτέλεσμα για την μελλοντική κατάταξη της συναδέλφου στους πίνακες αναπληρωτών.

Το ΥΠΠΕΘ στην πράξη με την πολιτική που ακολουθεί ουσιαστικά είναι σαν να καθιστά «απαγορευτική» τη συνδικαλιστική δράση σε κάθε αναπληρωτή/αναπληρώτρια εκπ/κό, αφού(αυτός/-ή) απειλείται με μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το σχολικό έτος που κάνει χρήση της συνδικαλιστικής άδειας, με αποτέλεσμα την εκδικητική κατάταξη στους μελλοντικούς πίνακες σε χαμηλότερες θέσεις, με κίνδυνο την αδυναμία πρόσληψης (δηλαδή έως και την πιθανή ΜΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ – ΑΝΕΡΓΙΑ) στο μέλλον.

Είναι μια κίνηση που ποινικοποιεί και «απαγορεύει» την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των ίδιων των αναπληρωτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της αδιοριστίας. Δεν «απαγορεύει» με τον τρόπο αυτό μόνο τη συνδικαλιστική δράση σε εκπαιδευτικούς, αλλά σε ολόκληρο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχους νόμους και πρακτικές.

Όλα αυτά, συμβαίνουν σε μία περίοδο που:

η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μετατρέπει όλο και μεγαλύτερο κομμάτι των εκπαιδευτικών σε ελαστικά απασχολούμενους, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζόμενων έχουν σχεδόν εξαφανιστεί,Ε.Ε. – κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν τη σταθερή – μόνιμη εργασία και «μονιμοποιούν» τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αμφισβητώντας και τα ίσα δικαιώματα (μονίμων και ελαστικά εργαζόμενων) στη συνδικαλιστική δράση.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις το αυτονόητο δικαίωμα που έχουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μας να συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τους έχοντας συνδικαλιστική άδεια, χωρίς συνέπειες – ποινές και πρακτικές και πολιτικές που καθιστούν απαγορευτική ουσιαστικά την ενασχόλησή τους με το συνδικαλισμό και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Η υπόθεση υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ελαστικά εργαζόμενων συναδέλφων μας είναι υπόθεση όλων μας!

Για να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν. Για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Μόνος δρόμος, ο αγώνας μας.

Η ΔΟΕ πρέπει να πάρει άμεσα και ξεκάθαρα θέση.

Ίσα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών. Ίδιο καθεστώς για τις συνδικαλιστικές – άδειες και αποσπάσεις για τους μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουσυνδικαλιστική άδειασυνδικαλισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα