Σε τροχιά αποχώρησης τέσσερα μέλη της ΔΗΜΑΡ

Πολιτική

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για απόσυρσή της από την κυβέρνηση, άρχισαν και οι πρώτες έριδες στο εσωτερικό του κόμματος με φωνές που κάνουν λόγο για επιστροφή στον στείρο αρνητισμό.

Οι κκ. Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη υπογράφουν ανακοίνωση στην οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από τον πολιτικό σχηματισμό.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

"Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία

της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειοθώτα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του."

Tags: ΔΗΜΑΡκυβέρνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα