Πως θα γίνει η εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά Γυμνάσια

Εκπαίδευση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Σύμφωνα με την από 20-02-2013 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, η εισαγωγή μαθητών/τριών στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης θα γίνει με ενιαία δίωρη γραπτή δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων) σε τρία πεδία: Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας, Μαθηματικά και Φυσική. Υπογραμμίζεται ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης από τα σχολικά εγχειρίδια και δεν ελέγχονται γνώσεις που προϋποθέτουν απομνημόνευση. Ειδικότερα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις εξής δεξιότητες:

Α) Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας: ανάγνωση και κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα κ.λ.π).

Β) Μαθηματικά: κατανόηση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής με απλές αριθμητικές πράξεις, διατύπωση αιτιολογήσεων και μαθηματικών συλλογισμών.

Γ) Φυσικά: κατανόηση φυσικών φαινομένων και διατύπωση παρατηρήσεων, συμπερασμάτων και προτάσεων για το σχεδιασμό ενός απλού πειράματος.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς/κηδεμόνες θα υποβάλουν αίτηση στο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής κατά το χρονικό διάστημα από 18 έως 29 Μαρτίου 2013, και υποχρεούνται να καταθέσουν τα Απολυτήρια Δημοτικού των μαθητών/τριών πριν την εξεταστική δοκιμασία, που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου 2013. Σημειώνουμε ότι οι γονείς /κηδεμόνες έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης μόνο σε ένα Πειραματικό Γυμνάσιο. Επίσης πρέπει να λάβουν υπ΄ όψιν τους ότι οι μαθητές/τριες που θα αποφοιτήσουν από το Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης , θα εισαχθούν στο Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής με νέες εξετάσεις. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και με την εξεταστική δοκιμασία, καθώς και το ακριβές ωράριο υποβολής αιτήσεων, θα ρυθμιστούν με συμπληρωματικές εγκυκλίους της ΔΕΠΠΣ και θα δημοσιοποιηθούν με νεότερες ανακοινώσεις .

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Tags: πειραματικάγυμνάσιαμαθητέςεισαγωγή
Keywords
Αναζητήσεις
ευαγγελικη σχολη αιτησεις, ευαγγελικη σχολη σμυρνης εισαγωγη πρωτη λυκειου
Τυχαία Θέματα