Πολυιατρεία – «τέλος», σε διαθεσιμότητα 6.000 ιατροί υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος

Tweet

Συγκεκριμένα, όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Γιάννης Μπασκόζος, «δεν υπήρχε ανάγκη για τη διαφημιστική -προπαγανδιστική καταχώρηση- συνέντευξη του υπερμνημονιακού υπουργού καταστροφής της υγείας σε κυριακάτικη εφημερίδα, την 1η Σεπτεμβρίου, για να επιβεβαιωθούν οι αναλύσεις μας και οι φόβοι μας για το μέλλον της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

Σαν καθοδηγητής και εκλαϊκευτής της μνημονιακής γραμμής κατεδάφισης κάθε δημόσιας δομής υγείας και

πλήρους επικράτησης μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην ΠΦΥ και το φάρμακο, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του ΠΙΣ, το γνωστό δημοσιογραφικό συγκρότημα οργάνωσε συνέντευξη του κ Αδ. Γεωργιάδη, στην οποία με αυτά που απαντά ο υπουργός αλλά και με αυτά που «ερμηνεύει» και προβάλλει ο συντάκτης προετοιμάζει το έδαφος για αυτά που η μνημονιακή «συντεχνία» έχει ετοιμάσει και ο υπουργός μέχρι χτες έσκιζε τα ιμάτια του πως δεν πρόκειται να γίνουν.

«Παράλληλα με τη διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων προχωρούν και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη» τόνισε ο κ. Μπασκόζος επισημαίνοντας ότι «ο παραπλανητικός τίτλος “6.000 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ” δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν. Αυτό που ετοιμάζουν είναι κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, διαθεσιμότητα 6.000 γιατρών για να καλυφθεί η μνημονιακή δέσμευση των 12.500 για κινητικότητα και βεβαίως παράδοση των δομών της ΠΦΥ σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα με επιβάρυνση των ασθενών που ήδη ταλαιπωρούνται και πληρώνουν από την τσέπη τους». «Δόλωμα» οι συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς Το «δόλωμα» των συμβάσεων με ιδιώτες γιατρούς, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνια Ιατρικού Συλλόγου, θα αποτελέσει το προπαγανδιστικό προπέτασμα καπνού για να παραλύσει η αντίδραση του ιατρικού σώματος και να ξεγελαστούν οι πολίτες πως τάχα θα έχουν τη δυνατότητα άνεσης και επιλογής γιατρού στο ιατρείο του. «Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις, η καταστροφή κάθε δημόσιας δωρεάν δομής, η επαγγελματική εξόντωση της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων γιατρών και η βίαιη υπαλληλοποίηση με απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις υγείας από τις οποίες θα επιλέξει να “αγοράζει” υπηρεσίες ο νέος ΕΟΠΥΥ, θα οδηγήσει σε ένα εφιαλτικό περιβάλλον όπου οι λειτουργοί της υγείας θα υποβαθμίζονται επαγγελματικά και επιστημονικά και οι ασθενείς θα βάζουν όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη την ώρα που θα έχουν ανάγκη» ανέφερε ο κ. Μπασκόζος. Πηγή: nez.grTags: Ιατροίδιαθεσιμότητα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα