Ποιες αυξήσεις έρχονται στα τιμολόγια κινητής τηλεφωνίας

Καλό θα είναι να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στον λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας που θα παραλάβετε μέσα στον Αύγουστο. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ειδοποιούν τους συνδρομητές τους ότι θα προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών –τόσο στα γραπτά μηνύματα όσο και στην ογκοχρέωση- οι οποίες είναι σημαντικές. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, τους δίνουν το δικαίωμα να μην αποδεχτούν τις αυξήσεις καταγγέλοντας τη σύμβαση.

Ποιες είναι οι αναπροσαρμογές που γίνονται; Ιδού...
Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο μήνυμα που αναφέρεται σε λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας: «Από 31/08/2017 η χρέωση για

αποστολή SMS προς εθνικά δίκτυα μετά την κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης αυξάνεται από 0,15 σε 0,17 Ευρώ/SMS και η χρέωση για πλοήγηση στο Internet μετά την κατανάλωση της ενσωματωμένης χρήσης αυξάνεται από 0,0504 σε 0,07 Ευρώ/ΜΒ. Από την ίδια ημερομηνία αυξάνεται το τέλος οριστικής αποσύνδεσης από το δίκτυο της COSMOTE, όταν η αποσύνδεση γίνεται μετά από αίτημα του συνδρομητή (εξαιρούνται οι περιπτώσεις φορητότητας αριθμού), από 10 σε 15 ευρώ.

Επίσης από 31/08/2017, η μηνιαία έκπτωση αντί επιδότησης συσκευής θα μειωθεί κατά 1,19 ευρώ/μήνα για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα του συμβολαίου σας. Αφορά μόνο συνδρομητές που λαμβάνουν έκπτωση αντί επιδότησης συσκευής έως και τις 30/6/2017. Έχετε το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης σας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν υπόλοιπα επιδότησης συσκευών ή τερματικού εξοπλισμού), εντός 1 μηνός από την παρούσα κοινοποίηση»
Όπως προκύπτει και από την παραπάνω ανακοίνωση (σ.σ δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας καθώς όταν η μια εταιρεία κάνει αυξήσεις αυτομάτως προσαρμόζονται και οι άλλες) οι ανατιμήσεις στα SMS είναι σημαντικές και φτάνουν στο 13,3%. Στα δεδομένα πλοήγησης είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς φτάνει στο 38,8%. Ωστόσο, οι αυξήσεις αφορούν σε αυτούς οι οποίοι ξεπερνούν τον αριθμό των προαγορασμένων SMS ή του προαγορασμένου όγκου δεδομένων. Έτσι, όσοι πληρώνουν κάτι περισσότερο από το πάγιό τους θα πρέπει να επανεξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξουν «πακέτο» για να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς να υποστούν ανατιμήσεις.

fpress.gr/

αυξήσειςκινητή τηλεφωνία
Keywords
Τυχαία Θέματα