ΠΕΣΕΚ: Ο Οικογενειακός Γιατρός και η απάτη του Υπουργείου Υγείας

1. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι προχωράει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πίσω από τις συμβάσεις αυτές κρύβονται η διάλυση της Δημόσιας δωρεάν υγείας και η περαιτέρω αφαίμαξη του λαού. Συγκεκριμένα:

· Οι συμβεβλημένοι γιατροί θα δέχονται για 4 ώρες την ημέρα τους ασθενείς- 20 ώρες την Εβδομάδα- και μέχρι 16 επισκέψεις εντός του 4ώρου. Μετά τη συμπλήρωση των 16 επισκέψεων οι ασθενείς που πρέπει να εξετασθούν θα πληρώνουν οι ίδιοι την επίσκεψη. Επίσης εκτός 4ώρου οι ασθενείς θα πληρώνουν οι ίδιοι την επίσκεψη στο γιατρό.

· Όσοι

έχουν ανάγκη για κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη της επίσκεψης.

· Κάθε οικογενειακός γιατρός θα έχει υπό την εποπτεία του 2250(!) άτομα

2. Είναι φανερό ότι η θέσπιση του οικογενειακού Γιατρού δεν αποβλέπει στην ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αλλά στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού είναι ολοφάνερο ότι μέσα στα συγκεκριμένα πλαίσια που καθορίζει το Υπουργείο Υγείας ο οικογενειακός γιατρός είναι αδύνατο να εξετάζει όλους τους ασθενείς. Για μια ακόμη φορά ο λαός καλείται να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη του και να ενισχύει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας χωρίς σύνδεση με Νοσοκομεία και με Νοσοκομειακή περίθαλψη είναι εξαπάτηση του λαού και πρώτοι πρέπει να καταγγείλουν το θεσμό οι Ιατρικοί σύλλογοι και οι Γιατροί.

3. Οι συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί και όλοι οι συνταξιούχοι, που έχουν πληρώσει για την περίθαλψή τους ως εργαζόμενοι και συνεχίζουν δυστυχώς να πληρώνουν και ως συνταξιούχοι, καταγγέλλουν την υποκρισία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Είναι ένα ακόμη μέτρο για να φορτώσει τις δαπάνες για τη υγεία στους ίδιους τους ασθενείς και να κάνει συνένοχους στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και τους Γιατρούς.

4. Απαιτούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη και δωρεάν πλήρη Νοσοκομειακή περίθαλψη. Μια ζωή πληρώναμε για να έχουμε δημόσια δωρεάν υγεία. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να απαλλαγεί από εμάς , για να αυξήσει τα ματωμένα πλεονάσματα.

Η οργή των συνταξιούχων θα ξεσπάσει. Κανένας δεν μπορεί να μας εμπαίζει.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚυπουργείο υγείαςΠΕΣΕΚοικογενειακός γιατρός
Keywords
Τυχαία Θέματα