Πανελλαδικές: Μηχανογραφικά με password από εφέτος

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ Από 8 ως 18 Μαΐου οι υποψήφιοι θα πρέπει να πάρουν τον κωδικό τους Προσωπικό αριθμό ασφαλείας (password) θα αποκτήσουν εφέτος όλοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων για την υποβολή των ηλεκτρονικών μηχανογραφικών τους δελτίων που θα κατατεθούν για δεύτερη χρονιά μέσω Διαδικτύου.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας
στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, όλοι οι υποψήφιοι είτε των γενικών λυκείων (90% και 10%) είτε των επαγγελματικών λυκείων (ομάδες Α\' και Β\') πρέπει από την Τρίτη 8 Μαΐου, έως και την Παρασκευή 18 του ίδιου μήνα να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι.

Με αυτό τον κωδικό, θα μπορούν σε επόμενη φάση, αφού μπουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, να επεξεργαστούν και, τον Ιούνιο, να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Οι ημερομηνίες για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα ανακοινωθούν εγκαίρως από το υπουργείο, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως είναι γνωστό, εφέτος ξεκινούν στις 21 Μαΐου.
Πάντως όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του υπουργείου Παιδείας, η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων είναι «απλή και φιλική προς το χρήστη, ενώ τα δικαιολογητικά για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) είναι ελάχιστα». Πέρυσι ωστόσο, είχαν προκύψει προβλήματα κατά την πρώτη εφαρμογή του νέου συστήματος, καθώς πολλοί υποψήφιοι είχαν μπερδευτεί και δεν είχαν οριστικοποιήσει την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, με αποτέλεσμα κάποιοι να κινδυνεύσουν να μην εισαχθούν σε τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, παρότι είχαν πετύχει υψηλές βαθμολογίες στις εξετάσεις. Το θέμα ωστόσο, ρυθμίστηκε τελικά από το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά και όπως ανακοινώθηκε σήμερα:
- Οι υποψήφιοι γενικών λυκείων και επαγγελματικών λυκείων-Β\' για το 90% και οι υποψήφιοι επαγγελματικών λυκείων-Α\', για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
- Οι υποψήφιοι ημερήσιων γενικών λυκείων και επαγγελματικών λυκείων-Β\' με την κατηγορία του 10% (που κάνουν χρήση παλαιότερης βαθμολογίας) για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο λύκειο την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Αλλαγές για πολύτεκνους και ειδικές κατηγορίεςΑλλαγές έγιναν εφέτος και στις ειδικές κατηγορίες εξεταζομένων που διεκδικούν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας με ευεργετικές διαδικασίες. Όπως είναι γνωστό, για τις ειδικές περιπτώσεις των πολύτεκνων, των τρίτεκ
Keywords
Τυχαία Θέματα