Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην ΠΔΕ 22/9

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ

την Παρασκευή 22/9, 2.00μ.μ. ΠΔΕ

Για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα σε ΕΠΑΛ και ΓΕΛ

Για να διδάσκονται οι μαθητές τη β΄ Ξένη γλώσσα που επιλέγουν

Για να μειωθεί ο αριθμός στα τμήματα μαθητών με μαθησιακές ανάγκες

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν την Παρασκευή 22/9, στις 2.00 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Να απαιτήσουμε να γίνουν αποδεκτές οι διεκδικήσεις του κλάδου για τα άμεσα προβλήματα λειτουργίας του δημόσιου σχολείου, για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Για τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από όλα τα ΕΠΑΛ του νομού Θεσσαλονίκης η κατάσταση που θα διαμορφωθεί, αν το υπουργείο επιμείνει στη μη έγκρισή τους, θα είναι τραγική. Συνολικά, το Υπουργείο δεν έχει εγκρίνει τη λειτουργία 73 ολιγομελών τμημάτων που αντιστοιχούν σε 6 τομείς στη Β΄ τάξη και 67 ειδικότητες στη Γ΄ τάξη.Σε όλα τα ολιγομελή φοιτούν 511 μαθητές οι οποίοι θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα και τομέα ή να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, αλλά και να εγκαταλείψουν τα σχολεία, ενώ για δεκάδες καθηγητές θα σημάνει καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας και θα βρεθούν αναγκασμένοι να ακολουθήσουν το δρόμο των ΙΕΚ και της μαθητείας. Σε συνδυασμό και με τις μειώσεις σε αριθμό παιδιών στην Α΄ τάξη στα ΕΠΑΛ και ιδιαίτερα στα νυχτερινά, ως συνέπεια και των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στα ΕΠΑΛ, καθώς και των ηλεκτρονικών εγγραφών, το μέλλον της Τεχνικής Εκπαίδευσης φαντάζει δυσοίωνο.

Καλούμε τον Περιφερικό Διευθυντή να αποστείλει στο υπουργείο πρόταση έγκρισης όλων των ολιγομελών τμημάτων, καθώς και να εγκρίνει όλες τις Ομάδες Προσανατολισμού από όλα τα ΓΕΛ. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να εγκρίνει χωρίς άλλη αναβολή τώρα όλα τα ολιγομελή.

Για τους περιορισμούς επιλογής της β΄ Ξένης γλώσσας των μαθητών

Η απόφαση του Υπουργείου να λειτουργούν στα Γυμνάσια τμήματα Β΄ Ξένης Γλώσσας όσα και τα τμήματα Γενικής Παιδείας καταργεί το δικαίωμα επιλογής Β΄ Ξένης Γλώσσας των μαθητών. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο με την απόφαση αυτή προωθεί τη λογική του «εξορθολογισμού» και των περικοπών, αντί για τη συστηματική και οργανωμένη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών. Με την εφαρμογή αντίστοιχης απόφασης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στα Αγγλικά προετοιμάζουν νέο κλείσιμο τμημάτων με τον εξαναγκασμό των μαθητών να διδαχτούν άλλη γλώσσα από αυτή που επιθυμούν και διδάχθηκαν στο Δημοτικό.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να εγκρίνει όλα τα τμήματα Ξένων γλωσσών με βάση τη β΄ Ξένη γλώσσα που επέλεξαν οι μαθητές σε όλα τα σχολεία . Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο και να επαναφέρει την παράλληλη διδασκαλία στις Ξένες γλώσσες κατά τμήμα.

Για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Οι προϋποθέσεις που θέτει η υπουργική ρύθμιση είναι απαγορευτικές στο να προκύψει μείωση μαθητών στα τμήματα Η ρύθμιση αυτή λειτουργεί σε βάρος τόσο της εκπαίδευσης και φροντίδας των παιδιών με αναπηρίες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, όσο και των υπόλοιπων παιδιών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή να εγκρίνει όλα τα τμήματα που με αποφάσεις των συλλόγων των σχολείων ζητάνε τη μείωση του αριθμού των παιδιών χωρίς τις ασφυκτικές προϋποθέσεις που θέτει η ρύθμιση. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας την ουσιαστική μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Απαιτούμε και διεκδικούμε

Καμία κατάργηση ειδικοτήτων. Να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα ειδικοτήτων, τομέων και ομάδων προσανατολισμού. Όχι στην κατάργηση επιλογής της β΄ ξένης γλώσσας. Επαναφορά της παράλληλης διδασκαλίας στις ξένες γλώσσες.Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα που φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών. 20 μαθητές στα τμήματα - 15 στις Ο.Π. - 10 στα εργαστήρια.Όχι στους εκπαιδευτικούς λάστιχο. Κανένας εκπαιδευτικός σε περισσότερα από δύο σχολεία.Να καλυφθούν όλα τα κενά. Τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές.Να ξεκινήσουν τώρα η Πρόσθετη στήριξη και η Ενισχυτική διδασκαλία.Αύξηση των Δαπανών – έκτακτη επιχορήγηση στα σχολεία. Όλα τα προσφυγόπουλα στην πρωινή ζώνη λειτουργίας του σχολείου. Δημιουργία τμημάτων υποδοχής.Όχι στο «νέο Λύκειο». Κανένας μαθητής έξω από το Δημόσιο Σχολείο.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

παράσταση διαμαρτυρίαςΑ Β Γ Δ Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα