Ολοι στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΠΕ Β΄Αθήνας 11/9

Απίστευτη ταλαιπωρία και απαράδεκτη κατάσταση κατά τη διάρκεια της πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών – συναδέλφων μας από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούν οι Δ/νσειςΕκπ/σης και το ΥΠΠΕΘ από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς».

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στις Δ/νσεις Π. Ε. της χώρας αναφορικά με την απίστευτη γραφειοκρατικού χαρακτήρα ταλαιπωρία που με ευθύνη του ΥΠΠΕΘ και των Δ/νσεων Π. Ε. υφίστανται οι νεοπροσληφθέντες συνάδελφοί μας αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, όταν προσέρχονται στις Δ/νσεις Π. Ε. για ν’ αναλάβουν υπηρεσία.

Συγκεκριμένα

την Τετάρτη 6 – 9 – 2017 σχηματίστηκαν ατέλειωτες ουρές συναδέλφων μας αναπληρωτών εκπαιδευτικών που είχαν προσληφθεί για τη Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας στην έδρα της ομώνυμης Δ/νσης, εξαιτίας της απαίτησης του ΥΠΠΕΘ και της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας να προσκομιστούν όλα τα χαρτιά των συναδέλφων (ακόμα και το πτυχίο τους) και αυτό από ανθρώπους που εργάζονται στην ίδια Δ/νση επί σειρά ετών. Μάλιστα στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας απαιτήθηκε από τους αναπληρωτές συναδέλφους μας να προσκομίσουν και τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που η ίδια η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας τους είχε χορηγήσει (στο τέλος κάθε χρονιάς)λόγω έλλειψης «πόρων» της Διεύθυνσης, όπως τους δηλώθηκε.

Αποτέλεσμα είναι να υφίστανται οι συνάδελφοί μας αναπληρωτές απίστευτη ταλαιπωρία αναμένοντας επί ώρες όρθιοι προκειμένου να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους.

Η πρεμούρα του ΥΠΠΕΘ τάχα να προσληφθούν όλες οι ειδικότητες μαζί, ενώ δεν υπάρχει η ανάλογη διοικητική υποδομή είχε σαν αποτέλεσμα μια κατάσταση απίστευτης ταλαιπωρίας και αναξιοπρέπειας για τους συναδέλφους μας αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν την έχουν οι υπάλληλοι των Δ/νσεων Π. Ε., οι οποίοι προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, αλλά πρώτιστα το ΥΠΠΕΘ και οι Δ/ντές Π. Ε.

Καλούμε το ΥΠΠΕΘ και τις Δ/νσεις Π. Ε. να απλουστεύσουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πρόσληψη των αναπληρωτών συναδέλφων μας και να πάψουν να τους ταλαιπωρούν – φτάνει που ταλαιπωρούνται από τη χρόνια αδιοριστία και από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση – διότι οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας είναι αυτοί που στηρίζουν επί χρόνια το Δημόσιο Σχολείο και έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοί τους.

Απαιτούμε την ανάρτηση όλων των λειτουργικών κενών εκπαιδευτικών στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (δασκάλους γενική αγωγής, νηπιαγωγούς, τμήματα ένταξης, δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, κενά παράλληλης στήριξης - ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων - ανά σχολείο και με πλήρες ωράριο -) και την τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την τοποθέτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του συγκεκριμένου θέματος.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου καλεί τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους μας αναπληρωτές να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ. Σ. του σωματείου μας για οποιαδήποτε καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων ή παρατυπία επιχειρηθεί από την πλευρά της διοίκησης κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων των συνάδελφων μας.

Για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας καλούμε τα μέλη του σωματείου μας:

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΤΗΣ Β ΄Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π. Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ (Ανάφης & Αγίων Αποστόλων – Ηράκλειο Αττικής) ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 – 9 – 2017 ΣΤΙΣ 14:00

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίουπαράσταση διαμαρτυρίαςστάση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα