Όλα όσα θα γίνουν το καρναβαλικό τριήμερο στην Πάτρα - Ηλιόλουστη γιορτή με 30 χιλιάδες καρναβαλιστές και πολλές εκδηλώσεις - Σύμμαχος ο καιρός

Στην κορύφωση του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι που εγγυάται ένα πλούσιο τριήμερο κεφιού, διασκέδασης και δημιουργίας. Όλες οι προβλέψεις για τον καιρό είναι θετικές και αναμένεται Πατρινοί και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο τριήμερο.

Σήμερα Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις θα προθερμάνουν το καρναβαλικό κλίμα.

Συγκεκριμένα στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από την Μαιζώνος μέχρι τη Ρήγα Φεραίου στη δράση

«Ζωγραφίζοντας τη Μουσική» εικαστικοί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν και εμπνευστούν με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής.

Περίπου 30.000 καρναβαλιστές στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού

Στις 6 το απόγευμα, στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α΄ θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού με τα προκρινόμενα θεάματα από όπου θα προκύψουν και τα βραβεία των θεαμάτων.

Οι χοροί που δεν πρέπει να χάσετε στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι!

Λίγο αργότερα, στις 20.30 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του Δήμου Πατρέων, που, με τη συνοδεία του εκρηκτικού σχήματος κρουστών Bloco Swingueira, θα παρελάσουν και θα σταθμεύσουν περιμετρικά της πλατείας Γεωργίου Α΄ προκαλώντας τα βλέμματα και τον ενθουσιασμό Πατρινών και επισκεπτών.

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.30 τα σωματεία των σοκολατοριχτών στα οχήματά τους θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα επιδοθούν στο αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Σαράντα χιλιάδες σοκολάτες από τους Σοκολατορίχτες - Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Στις 6 το απόγευμα, θα αρχίσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση που θα ακολουθήσει την οδό Κορίνθου με τα άρματα του Δήμου και τα πληρώματα των χιλιάδων μεταμφιεσμένων να ανεβάζουν το θερμόμετρο του κεφιού.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 2 μ.μ. η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού με τα καρναβαλικά άρματα, τα πληρώματα και τα άρματά τους θα μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ξετυλίγοντας την πιο εντυπωσιακή εικόνα του Καρναβαλιού μας.

Η τελευταία πράξη του Πατρινού Καρναβαλιού θα γραφτεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 9 μ.μ. στο Μόλο της Αγίου Νικολάου με την φαντασμαγορική τελετή λήξης και την καύση του Καρναβάλου.

Πατρινό καρναβάλι
Keywords
Τυχαία Θέματα