Οι δημοσιογράφοι απεργούν τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

Νέα απεργιακή κινητοποίηση, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, κήρυξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για υφαρπαγή της περιουσίας των Ταμείων και τη χρηματοδότησής τους.

«Η αδηφάγα λογική της τρόικας και των κυβερνητικών εταίρων ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και παροχή δεν έχει τελειώσει. Μέσα στη Βουλή έγινε καθαρό ότι η προσπάθεια υφαρπαγής της περιουσίας των ασφαλιστικών

μας Ταμείων, αλλά και της χρηματοδότησής τους -του πόρου που στο χώρο των ΜΜΕ υποκαθιστά τη μηδενική συνεισφορά του κράτους και τις ελάχιστες έως μηδενικές εργοδοτικές εισφορές- θα συνεχιστεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί «σε ανασύνταξη δυνάμεων και προετοιμασία για τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται από τις 6 πμ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου έως 6 πμ της Τρίτης 6 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών».

Βασικά αιτήματα είναι η απόσυρση της τροπολογίας με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους.

Ζητούν επίσης να επιστραφούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων με το PSI, να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κ.ά.

in.grTags: ΜΜΕαπεργία Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα