Οι Αnonymous χτύπησαν την Βουλή

Πολιτική

Η ισχυρότερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες ή μερικές μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες μεταδίδει το secnews.gr, οι Anonymoys χτύπησαν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής, με ταυτόχρονη διαρροή δεδομένων. Τα ακριβή στοιχεία της κυβερνοεπίθεσης, απεστάλησαν μέσω ανώνυμου ηλεκτρονικού μηνύματος με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα. Παράλληλα σε γνωστό διαδικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous

του εξωτερικού αναρτήθηκε προκήρυξη στην οποία αποσαφηνίζεται οι λόγοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στη Βουλή των Ελλήνων.

Η επίθεση, η οποία να σημειωθεί ότι ήταν υψηλής πολυπλοκότητας στοχοποίησε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, υπουργικά γραφεία αλλά και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής των Ελλήνων. Συγκεκριμένα φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε servers (εξυπηρετητές) που είναι υπεύθυνα για την διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί) – πιθανόν Domain Controllers! Επίσης φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail – ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ φαίνεται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις εσωτερικές διευθύνσεις IP που δημοσιεύουν.

Την ίδια ώρα, από την επίθεση φαίνεται σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το secnews.gr, οι Anonymous επιδίωξαν και απέκτησαν πρόσβαση σε εξυπηρετητές (Servers) της Βουλής όπου ευρίσκονται τα στοιχεία και οι κωδικοί πρόσβασης ΟΛΩΝ των Βουλευτών (εν ενεργεία και μή) αλλά και υπηρεσιών διαχείρισης της Βουλής. Επιπλέον φαίνεται ότι απέκτησαν επιπλέον πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό υπολογιστών στελεχών της Βουλής, εργαζομένων, Υπουργών, Βουλευτών.

Όπως αναφέρουν, η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συμπαράσταση των απολυμένων της ΕΡΤ, ενώ δεν διστάζουν να στραφούν σαφέστατα εναντίον των πολιτικών αλλά και των Τραπεζών. Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες οι Anonymous προειδοποίησαν ότι θα πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις άρνησης υπηρεσίας (DDoS) εναντίον Ελληνικών υπηρεσιών και Οργανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαστάσεις της επίθεσης δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν, καθώς μέχρι στιγμής λίγες λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει. Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν η Βουλή έχει πέσει και άλλες φορές θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Tags: anonymousΒουλήκυβερνοοεπίθεση
Keywords
Τυχαία Θέματα