Ο Τάσος Θεοφίλου, η Χρυσή Αυγή και η δικαιοσύνη

Να κηρυχθεί ένοχος ο αναρχικός Τάσος Θεοφίλου ακόμα και για αδικήματα για τα οποία είχε απαλλαγεί από το πρωτόδικο δικαστήριο εισηγήθηκε χθες η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, πρόταση που, αν τελικά γίνει δεκτή από το δικαστήριο, φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο ακόμα και με τα ισόβια!

Από τη μια, λοιπόν, ο Τάσος Θεοφίλου: Υποδείχθηκε με ανώνυμο τηλεφώνημα ως ο δράστης στη ληστεία της Πάρου. Η σύλληψή του, που τον συνέδεσε με τη ληστεία και τον

φόνο, έγινε με βάση έναν… ισχυρισμό της αντιτρομοκρατικής, του τύπου «λάβαμε ανώνυμο τηλεφώνημα από άγνωστο, ότι κάποιος “Τάσος” που διαμένει εκεί, συμμετείχε στη ληστεία». Τόσο «ατράνταχτο στοιχείο» δηλαδή! Κανείς αυτόπτης μάρτυρας δεν τον αναγνώρισε. Μοναδικό πειστήριο DNA που βρεθηκε σ ενα καπέλο που ομως δεν ανήκει στα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο της ληστείας. Ό ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.Ο εισαγγελέας πρότεινε την ισόβια καταδίκη του.

Από την άλλη κανένας χρυσαυγίτης στη φυλακή

Μετά και την αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά κανένας από όσους κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν κρατείται πλέον στη φυλακή.
Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα αιτήματα κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.
Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Εγκληματική Οργάνωση -, έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.

Τάσος Θεοφίλου
Keywords
Τυχαία Θέματα