"Ντου" του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Τήνου για τον θάνατο των 2 υπαλλήλων - 8 συλλήψεις

Στο Δημαρχείο Τήνου πραγματοποίησε παρέμβαση νωρίτερα η αναρχική συλλογικότητα "Ρουβίκωνας", με αφορμή τον θάνατο δύο εργατών στην καθαριότητα του Δήμου.

Σε σχετικό κείμενο στο Indymedia επισημαίνεται ότι " από τη δική μας οπτική, την οπτική των εργαζομένων σε διαφόρους κλάδους τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: οι άνθρωποι της τάξης η οποία προσφέρει τα πάντα στις μικρές και μεγάλες κοινωνίες κινδυνεύουν από τις εγκληματικές ελλείψεις όπου το παράσιτο και Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος φρόντισαν να υπάρχουν. Ο ένας

εκ των δύο νεκρών, μάλιστα, ήταν απλήρωτος από τον Ιούνιο του 2017. Εν ολίγοις, ένας εργάτης ο οποίος εργαζόταν επί ένα χρόνο απλήρωτος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας."

Ακόμη επισημαίνεται:

"Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο. Βέβαια, αν ο Σιώτος (ο οποίος είναι και υποψήφιος διδάκτωρ εργασιακών δικαιωμάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) έχει την ελάχιστη ευφυία, τότε θα το θέλει πολύ περισσότερο από εμάς.

ΚΑΜΙΑ ΤΑΞΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΩΤΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΩΝ"

Μήνυση από τον Δήμαρχο, προσαγωγές και συλλήψεις

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τήνου υπέβαλε μήνυση κατά των μελών του "Ρουβίκωνα".

Έτσι, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή 10 ατόμων.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, από τους 10 προσαχθέντες οι 8 συνελήφθησαν.

ΤήνοςΡουβίκωναςεργατικό ατύχημανεκροίδημοτικοί υπάλληλοι
Keywords
Τυχαία Θέματα