Ντήλερ ιδιωτικών πανεπιστημίων

Κοινωνία

Ως διαφημιστές ιδιωτικών πανεπιστημίων φαινεται ότι λειτουργούν ορισμένοι εκ των διορισμένων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διευθυντές εκπαίδευσης. Μάλιστα, στην Καβάλα, πήραν τόσο σοβαρά τον ρόλο τους που βάλθηκαν να μαζέψουν κόσμο από τα σχολεία για να παρακολουθήσει τη διαφημιστική εκστρατεία ιδιωτικού πανεπιστημίου που λειτουργεί στη Νεάπολη Πάφου, στην Κύπρο.

Τα συμφέροντα του εν λόγω πανεπιστημίου ανέλαβε να προωθήσει προσωπικά ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Νομικής Σχολής στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

Μια Πέμπτη λοιπόν του Απριλίου ο κ. Βαληνάκης έφτασε και στην Καβάλα (στο πλαίσιο περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα) με σκοπό να διαφημίσει την ιδιωτική πραμάτεια του. Το μόνο πρόβλημα ήταν η εξασφάλιση ακροατηρίου. Τη λύση έδωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία ανέλαβε να βρει το ακροατήριο. Έτσι, στις 8.4 αποστέλλει στους διευθυντές των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρόσκληση για να συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον κ. Βαληνάκη. Αλλά τι ντροπή! Ανταποκρίθηκαν μόνο δύο. Μετά από αυτό η Περιφερειακή Διεύθυνση επανήλθε δριμύτερη και με νέα επιστολή της, στις 10.4 μετέτρεψε τη συμμετοχή στη συνάντηση από προαιρετική σε υποχρεωτική. Για το θέμα κατέθεσε σχετική ερώτηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια, όσοι τελικά δεν πήγαν μήπως κριθούν επίορκοι και βγουν σε υποχρεωτική αργία απ' αυτούς που... τιμούν τόσο καλά τον όρκο τους να υπηρετούν τη δημόσια εκπαίδευση;

η αυγη, 27/4/2013

Tags: ΒαληνάκηςΚύπροςΚαβάλαδιαφημιστέςιδιωτικά πανεπιστήμια
Keywords
Τυχαία Θέματα