Νέα στήλη στο survey: Πόσους μαθητές χωράει κάθε τάξη;

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372

e-mail: [email protected]

Αθήνα, 24-1-2013

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε., Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς

ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα : Νέα στήλη στο survey: Πόσους μαθητές χωράει κάθε τάξη;

Το σχέδιο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης βρίσκεται σε απόλυτη εξέλιξη και εξυπηρετείται ταυτόχρονα με καταιγίδα ρυθμίσεων, εντολών, απόκρυφων σχεδιασμών, Προεδρικών διαταγμάτων, διοικητικής αυθαιρεσίας και τακτικών που σπέρνουν τρόμο. Στο στόχαστρο φυσικά όλοι οι συντελεστές της εκπαίδευσης, εμείς οι εκπαιδευτικοί, το σχολείο και τώρα η σειρά των μαθητών.

Λίγο πριν δημοσιοποιηθεί το προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση, οι διοικητικοί εγκέφαλοι του Υπουργείου Παιδείας μας δίνουν ένα ακόμη κομματάκι από το παζλ της εικόνας του αυριανού σχολείου. Ζήτησαν από τους διευθυντές να συμπληρώσουν στο survey μια νέα φρέσκια και ύποπτη στήλη. Δίπλα από το πεδίο στο οποίο αναφέρεται ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη ζητάνε από το/τη διευθυντή/ντρια ή τον/την προϊστάμενο/νη της σχολικής μονάδας να αναγράψει κατ΄ εκτίμηση πόσους μαθητές χωράει η κάθε αίθουσα!!! Η διευκρίνιση για τον αν η εκτίμηση αφορά καθήμενους ή ορθίους αναμένεται σε προσεχή διευκρινιστική εγκύκλιο ή αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα το διαπιστώσει ο εισπράκτορας/ελεγκτής, συγγνώμη ο δάσκαλος, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Φυσικά, δεν μπαίνει στον κόπο να διευκρινίσει με ποια κριτήρια θα συμπληρωθεί η συγκεκριμένη στήλη. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι η συμπλήρωση αυτής της στήλης είναι υποχρεωτική για να αποδεχτεί το survey την ανανέωση των στοιχείων.

Είναι σαφές, και οφείλουμε να το δηλώσουμε παντού ότι τα σχολικά κτήρια στις περισσότερες περιπτώσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης εκπαίδευσης. Γιατί πλήθος σχολείων -και του συλλόγου μας- δεν έχουν καν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ενώ έχουν μετατρέψει αποθήκες και την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε αίθουσες διδασκαλίας. Οι αίθουσες μας λοιπόν, με το ζόρι χωράνε 20-25 μαθητές ενώ πολλές απ’ αυτές δε χωράνε ούτε καν τους μισούς!!! Αυτή την πραγματικότητα θα αποτυπώσουν τα σχολεία στο survey.

Τα χειρότερα για την εκπαίδευση είναι πια εδώ. Αξιολόγηση δούρειος ίππος για τις απολύσεις, μισθολογική καθήλωση, απόλυτη υποχρηματοδότηση, αύξηση ωραρίου, συγχωνεύσεις τμημάτων, καταργήσεις σχολείων, ενοικίαση σχολικών βιβλίων, αναγκαστικές μετακινήσεις σε όλη την επικράτεια, νέες μειώσεις σε μισθούς και φυσικά αύξηση μαθητών ανά τμήμα. Πόσους; Μα όσους χωράει η τάξη! Είναι γνωστό ότι χίλιοι καλοί χωράνε! Άλλωστε πρώτα ο μαθητής! Συγγνώμη ξεχάσαμε και την ποιοτική αναβάθμιση που είναι βέβαια ο προφανής στόχος όλων των προτεινόμενων πολιτικών.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη στήλη, η οποία είναι σαφώς παραπλανητική!

Συνάδελφοι,

Όλα αυτά δεν είναι απόσπασμα από βιβλίο του Όργουελ. Είναι η καθημερινότητά μας από την 1η Σεπτέμβρη του 2013. Εκτός και αν; Εκτός και αν πούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠO ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης
Keywords
Τυχαία Θέματα