Λογιστική … παιδεία 4

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τη λήξη του σχολικού έτους, όπου φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η «λογιστική… παιδεία» που ασκεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται.

Αν δούμε προσεκτικά την ανακοίνωση του Υπουργείου θα πρέπει να προβληματιστούμε για το αν θα μπορέσει να υλοποιηθεί.

1) Για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ θα έχουμε φέτος το μικρότερο σχολικό έτος. Είναι ή δεν είναι άλλη μία απαξίωση από μεριάς του Υπουργείου στο εκπαιδευτικό μας έργο;

2)

Τις ημέρες που θα γίνονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια (11/5-26/5) τα μαθήματα θα συνεχίζονται στα Γυμνάσια. Πως θα διαχειριστούν το πρόβλημα αυτό τα συστεγαζόμενα σχολεία; Απλά δημιουργήστε την εικόνα των μαθητών του Λυκείου να προσπαθούν να συγκεντρωθούν για να γράψουν και στην αυλή να έχουν βγει διάλειμμα οι μαθητές του Γυμνασίου! Μόνο στον Πειραιά έχουμε περίπου 32 σχολεία που συστεγάζονται.

3) Οι εξετάσεις για ασθενείς, η έκδοση αποτελεσμάτων καθώς και η ενισχυτική διδασκαλία στους μετεξεταστέους των Γυμνασίων είναι σε μέρες Πανελλαδικών εξετάσεων. Τι ώρα θα γίνουν όλα αυτά; Κατά τη διάρκεια ή μετά το τέλος των Πανελλαδικών εξετάσεων (δηλαδή μετά τις 12:30); Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιτηρητές προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από τους καθηγητές των Γυμνασίων. Την ημέρα της έκδοσης αποτελεσμάτων θα πρέπει μετά τις εξετάσεις να παρουσιαστούν και στο σχολείο τους. Χειρότερη είναι η κατάσταση για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Γυμνάσιο και Λύκειο (και είναι πολλοί με τις αλλαγές προς το χειρότερο που έγιναν φέτος) γιατί για δύο εβδομάδες θα πρέπει να γίνουν στην κυριολεξία «λάστιχο» ώστε να τα προλάβουν όλα.

4) Είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατόν ένας μαθητής Λυκείου που απέτυχε στις εξετάσεις θα δώσει σε τέσσερις ημέρες τα τουλάχιστον επτά μαθήματα στα οποία θα έχει μείνει; Ότι δεν κατάφερε σε τρεις εβδομάδες θα το κάνει σε τέσσερις μέρες;

5) Το χειρότερο είναι ότι καταργήθηκαν οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους μαθητές αρρωστήσουν στις Πανελλαδικές, με αστείες έως γελοίες δικαιολογίες ενώ διατηρήθηκαν για τα ενδοσχολικά μαθήματα (οι οποίες άλλωστε δεν κοστίζουν)

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, οι αλλαγές που ετοιμάζονται για εμάς χωρίς εμάς θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στον κλάδο μας (υπεραριθμίες, τοποθέτηση σε πολλά σχολεία, αύξηση της γραφειοκρατικής δουλειάς, κατάργηση κι άλλων μαθημάτων, κ.α), γι αυτό και θα πρέπει ενωμένοι και αποφασισμένοι να είμαστε σε εγρήγορση και να μην εφησυχάζουμε με «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» του Υπουργείου.

Γιάννης Χρήστου τηλ.6972155775

(Μέλος Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ)

Γιάννης Χρήστου
Keywords
Τυχαία Θέματα