Κάτω τα χέρια από την προϋπηρεσία των Αναπληρωτών

Να σημάνει συναγερμός!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

Δεν θα παραδώσουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές βορά

στον εφιάλτη της κατηγοριοποίησης, του αλληλοσπαραγμού,

της απόλυσης, της ανεργίας!

Nα πάρουν όλοι θέση!

Όχι στα μισόλογα και τη συνενοχή του συνδικαλιστικού κατεστημένου...

Απαιτούμε- διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων, που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση εργασίας στην εκπαίδευση.

Συνεχίζουμε

τον αγώνα αποφασιστικά και διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς στη εκπαίδευση-τώρα, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο. Όχι στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Κανένα προσοντολόγιο. Μοναδικό κριτήριο για την ένταξη στην εκπαίδευση το πτυχίο μας!

Καμία συζήτηση για μόρια και κριτήρια που οδηγούν σε απολύσεις και «κλοπή» προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας. Κανένας εκπαιδευτικός στην ανεργία. Κανένας/καμιά συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του.

Η χρονιά ξεκίνησε χωρίς μόνιμους διορισμούς, η ομηρία και ανασφάλεια των αναπληρωτών χτυπάει κόκκινο, τα σχολεία και νηπιαγωγεία δε λειτουργούν στη βάση των πραγματικών τους αναγκών και ένας απαράδεκτος εκβιασμός του κινήματος και των ανέργων εκπαιδευτικών για την αποδοχή σχεδίου που θα αφορά ελάχιστους διορισμούς στο μέλλον με συντριβή της προϋπηρεσίας και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων, εν ολίγοις την απογείωση των προσοντολογίων, των ελαστικών σχέσεων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε αυτόν τον εκβισμό εντάσσονται οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου για "15.000 διορισμούς" σε βάθος μιας νέας τριετίας, που διαδέχονται τις κούφιες τριετίες των "25.000 διορισμών" των κ.κ. Μπαλτά-Κουράκη και των "20.000 διορισμών" του κ. Φίλη, αλλά και η επικείμενη ανακοίνωση νέου συστήματος διορισμών, που θα κλέβει την προϋπηρεσία των αναπληρωτών οδηγώντας τους σε απολύσεις, πολυδιάσπαση και αλληλοσπαραγμό.

Ήδη κάποιοι συνδικαλιστές, εν είδει κυβερνητικού εκπροσώπου, διαφημίζουν αυτά τα συστήματα, κάποιοι άλλοι σιωπούν, κάποιοι άλλοι μασούν τα λόγια τους. Όσοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ανέχονται και διαφημίζουν αυτά τα συστήματα, ας γίνουν υπόλογοι, μαζί με την κυβέρνηση και τη μνημονιακή αντιπολίτευση που τελικά υπηρετούν, σε ένα ρωμαλέο κίνημα όλης της εκπαίδευσης - κάτω από τις σημαίες των μαζικών διορισμών, του πτυχίου και της προϋπηρεσίας, τη μόνη συνθήκη για να σπάσουμε το εμπάργκο των διορισμών, την ομηρία των νέων συναδέλφων, το φούντωμα της ελαστικής εργασίας αλλά και την ανατροπή των ενιαίων εργασιακών δικαιωμάτων που φέρνουν τα προσοντολόγια συνολικά στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η Πρωτοβουλία καλεί όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές, όλους τους συναδέλφους της μονιμότητας κι όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους εκπαιδευτικών στη χάραξη μιας σταθερής κι αταλάντευσης γραμμής υπεράσπισης των ενιαίων εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, την υπεράσπιση της προϋπηρεσίας και της ίδιας της δουλειάς των αναπληρωτών απέναντι στη ληστεία (ζωής) που επιχειρείται σε βάρος τους.

Η συνέχιση και η αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα για τη σύγκρουση με τα αντιδραστικά σχέδια Κυβέρνησης - μνημονιακής Αντιπολίτευσης - ΟΟΣΑ, ώστε να σπάσουμε φέτος το εμπάργκο των διορισμών και να υπερασπίσουμε τις εργασιακές σχέσεις στη δημόσια εκπαίδευση, είναι αδήριτη αναγκαιότητα για το εκπαιδευτικό κίνημα

αναγνώριση προϋπηρεσιαςαναπληρωτέςπρωτοβουλία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα