Κάτι κουρασμένα (κεντροαριστερά) παλικάρια

Το στοίχημα της διαδικασίας «ανανέωσης» της Κεντροαριστεράς (με προ πολλού φθαρμένα υλικά), σε μια εκλογική διαδικασία που δύσκολα μπορούσε κάποιος να διαχωρίσει τις κοινοτοπίες που διαρκώς αναμασούσαν οι υποψήφιοι στις προεκλογικές τους ομιλίες, ήταν η κοινή παράμετρος που χρησιμοποιούσαν όλοι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα.

Κάπως έτσι στήθηκαν οι κάλπες στα εκλογικά κέντρα, με τους ψηφοφόρους να προσέρχονται για να ψηφίσουν αρχηγό, ενός κόμματος «Άγνωστος Χ», με το πολιτικό πρόγραμμα να περιμένει τελευταίο...

Η συμμετοχή

200.000 πολιτών στην διαδικασία προβλήθηκε ως μια καταρχήν επιτυχία του εγχειρήματος, κατασκευασμένου για τον «επαναπατρισμό» των ψηφοφόρων που στράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν.

Η πραγματικότητα, όπως προκύπτει από την επεξεργασία για τους πρώτους 170.000 ψηφοφόρους δείχνει ένα μάλλον δυσοίωνο στοιχείο για την ηλικιακή κατανομή:

Η συμμετοχή στις ηλικίες

17 ετών - 24 ετών είναι 3%25 ετών - 34 ετών είναι 8%35 ετών - 44 ετών είναι 10%45 ετών - 54 ετών είναι 15%55 ετών - 64 ετών είναι 26%65+ είναι 39%

Δηλαδή: Πάνω από τους μισούς (65%) των ψηφοφόρων ήταν άνω των 55 ετών, ενώ μακράν η ηλικιακή κατηγορία με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση ήταν άνω των 65 ετών (39%).

Επίσης, οι γενιές που κατά τεκμήριο «ένιωσαν στο πετσί τους» την κρίση (25-44 ετών) συμμετείχαν μόλις κατά 18% στην διαδικασία.

Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ και οι... μεταμορφώσεις του εξελίσσονται σιγά σιγά σε ένα κράμα μουσειακού εκθέματος και cult video που «παίζουν» στο Facebook και στο Youtube...

Συντάκτης: Δημήτρης Χρονόπουλος

κεντροαριστεράΠΑΣΟΚεκλογέςηλικιακή κατανομή
Keywords
Τυχαία Θέματα