Ημερίδα για το ΕRASMUS+ από το 7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού κέντρου Τούμπας θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων για το εγκεκριμένο σχέδιο κινητικότητας ΕRASMUS+ / KA1 με τίτλο «Τα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα- GIS ως τεχνολογία αιχμής στη λήψη των αποφάσεων για τους επαγγελματίες των τομέων Δομικών έργων, Γεωπονίας και Οικονομίας» και ευρωπαϊκό κωδικό έγκρισης: 2017‐1‐EL01‐KA102‐035748, το οποίο έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και περιλάμβανε δύο ροές: Α)μαθητών από

τις 15/3/2018 έως τις 30/3/2018 και Β)εκπαιδευτικών από 18/3/18 έως τις 26/3/18. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν: όλη η παιδαγωγική ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, οι καθηγητές του σχολείου, ο εκπρόσωπος του φορέα MOVEU (http://www.moveu.es/).

Επίσης, στην εκδήλωση θα παρευρεθούν μαθητές, καθηγητές, γονείς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Αναφορικά θα παρουσιαστεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση σεμιναριακού τύπου, workshops, διαλέξεις και επισκέψεις μελέτης σε επιλεγμένες επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια της περιοχής της Βαρκελώνης. Επιπρόσθετα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, πέρα από το εκπαιδευτικό μέρος της δράσης, ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βαρκελώνης και της Καταλονίας και ανέπτυξαν κοινωνικές και γλωσσικές δεξιότητες.

Την Παιδαγωγική Ομάδα των μαθητών αποτελούν μαθητές από τρείς τομείς του σχολείου μας: Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Γεωπονίας και Οικονομίας-Διοίκησης και συγκεκριμένα οι μαθητές : Γαργάνη Αγάπη, Ζάχου Γεωργία, Πετσανίδου Αργυρώ-Σοφία, Δημητρίου Ευσταθία, Σγουρού Χρυσούλα, Ρηγοπούλου Αννα, Δάιος Δημήτριος, Εζανίδης Λεωνίδας, Ελευθεριάδης Λεωνίδας, Νικολαΐδης Γεώργιος, Νταγκούλης Γεώργιος, Πανιοπούλου Χαρίκλεια, Παπαχρυσάφης-Κουρδής Αλέξανδρος, Ιγκνάτ Ντανιελ Αουρελιάν, Τενεκετζής Κωνσταντίνος, Φώτο Γιώργο, Χιμολλάρι Τζόρτζο, Κομλίκης Δημήτριος-Γεώργιος και τους συνοδούς καθηγητές: κα Τσιακάλου Μαρία και κα Θεοδωρίδου Σοφία.

Την Παιδαγωγική Ομάδα των εκπαιδευτικών αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: Τριανταφύλλου Σοφία, Τζιάτζιου Αλεξάνδρα, Τσαντσαράκη Παναγιώτα, Μπανιτσιώτης Σταύρος, Τσιγκάνου Καλλιρόη, Καϊάφας Νικόλαος, Νικολακοπούλου Νικολέτα, Καραμούζη Παναγιώτα, Υπεύθυνος επικοινωνίας - συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι η κα Τριανταφύλλου Σοφία η οποία είναι και η Διευθύντρια του 7ου ΕΠΑΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας επέστρεψαν γεμάτα από εμπειρίες και γνώσεις σημαντικές ως προς την ειδικότητα τους, έχοντας αποκτήσει το απαραίτητο υπόβαθρο για τη μετέπειτα εκπαιδευτική και επαγγελματικής τους πορεία. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα τους συνοδεύουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Παράλληλα ελπίζουν, στη συνέχιση τέτοιου είδους δράσεων για περισσότερους συμμετέχοντες στο μέλλον.

ΗμερίδαErasmus+ KA1ERASMUS +7ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα