Η Ομάδα Αναπληρωτών Βιολόγων διαμαρτύρεται για τις προσλήψεις αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε, παραδοσιακά πλέον λόγω της πολύχρονης αδιοριστίας, με τις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Το ΥΠΠΕΘ μάλιστα με ανακοίνωσή του πανηγυρίζει ότι πρώτη φορά φέτος έχουν προσληφθεί τόσοι αναπληρωτές πριν την έναρξη των μαθημάτων, κι απορεί γιατί κάτι τέτοιο δε γινόταν και τις προηγούμενες χρονιές…

Αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια...γιατί πράγματι στην ειδική αγωγή και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος των κενών.

Στη Δευτεροβάθμια όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις για κάλυψη

της πλειονότητας των κενών σε μία φάση, με 950 μόνο προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση,περιλαμβανομένων και των τεχνικών ειδικοτήτων, καλύφθηκε μόνο το 40% περίπου των πραγματικών κενών.

Αυτό αποτελεί στρέβλωση και κατάφωρη παραβίαση της σειράς του πίνακα των αναπληρωτών.

Την φετινή χρονιά αποδείχτηκε από το ποσοστό κάλυψης στην ειδική αγωγή και στην πρωτοβάθμια ότι μια μεγάλη αρχική φάση ήταν μόνο θέμα πολιτικής βούλησης και όχι οικονομικής αδυναμίας.

Δεν λέμε ότι ήταν εύκολο. Λέμε ότι αποδεικνύεται η απροθυμία να κάνουν κάτι παρόμοιο στην Δευτεροβάθμια.

Κενά που υπάρχουν από την αρχή της χρονιάς, δεν δίνονται, με αποτέλεσμα άτομα που βρίσκονται ψηλά στον πίνακα να βρεθούν μακριά από τις πρώτες τους επιλογές, ακόμη και εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτά, τα οποία καλύπτονται στη συνέχεια από άτομα που βρίσκονται πολύ χαμηλότερα στον πίνακα.

Το υπουργείο πρέπει να καταλάβει επιτέλους ότι αυτή η πάγια τακτική του, έχει επιπτώσεις σε ανθρώπους, αφού αδικαιολόγητα χωρίζονται οικογένειες, καταστρέφονται σχέσεις,

Ομάδα Αναπληρωτών Βιολόγων

http://blogs.sch.gr/anaplirotesbio/

[email protected]

Ομάδα Αναπληρωτών Βιολόγωναναπληρωτές βιολόγοι
Keywords
Τυχαία Θέματα