Η Microsoft προειδοποιεί τις κυβερνήσεις για την απειλή του ηλεκτρονικού πολέμου

Σύμφωνα με την Microsoft, το WannaCry αποτελεί μία υπενθύμιση τόσο στις κυβερνήσεις όσο και στα τμήματα Πληροφορικής για μεγαλύτερη εγρήγορση και αποτελεσματικότερη συντήρηση των υποδομών. Το γεγονός ότι ο κώδικας του WannaCry Ransomware έχει προκύψει από λογισμικό που είχε αναπτύξει η NSA, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Business Insider, δείχνει ότι τόσο

οι μυστικές υπηρεσίες όσο και οι τεχνικοί υποδομών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα όσα συμβαίνουν στο Διαδίκτυο.

Ειδικά η Αμερικανική Κυβέρνηση κατηγορείται από τη Microsoft ότι συγκεντρώνει κακόβουλο λογισμικό που μπορεί εύκολα να διαρρεύσει στο Διαδίκτυο και να πέσει στα χέρια hackers. Το exploit (λογισμικό που μπορεί να εκμεταλλευτεί έναν υπολογιστή – στόχο) πάνω στο οποίο βασίζεται το WannaCry ονομάζεται EternalBlue και προέρχεται από την αποθήκη exploits που κατηγορείται ότι διατηρεί με απόλυτη μυστικότητα η NSA των ΗΠΑ για σκοπούς στοχευμένων ηλεκτρονικών επιθέσεων με κακόβουλο λογισμικό.

Για τη Microsoft, ένα τέτοιο όπλο ηλεκτρονικού πολέμου, προκαλεί αρκετά προβλήματα, καθώς μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με την Microsoft όλοι οι υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows είναι απολύτως προστατευμένοι αρκεί να γίνονται όλες οι αναβαθμίσεις.

Πηγή: pestaola.gr

WannaCry Ransomwaremicrosoftκυβερνοεπίθεσηδιαδίκτυο Tweet Stickers: Τεχνολογία
Keywords
Τυχαία Θέματα