Γαβρόγλου: Τον επόμενο μήνα το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών για την Ιστορία - Πότε έρχεται το νέο υλικό

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "news247" παραχώρησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, για την πρόταση του ΙΕΠ και τις αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας.

Ο Υπουργός τόνισε ότι, έπειτα από μία "έκρηξη" στον τομέα της Ιστορίας, τα ερευνητικά αποτελέσματα δεν θα πρέπει να μένουν στα πλαίσια της σχετικά "στενής" επιστημονικής κοινότητας, "αλλά να μπορούν να μπολιάζουν τον δημόσιο λόγο, τα σχολικά βιβλία και τους εκπαιδευτικούς γενικά".

Στο ερώτημα για το εάν θα γραφούν νέα

βιβλία Ιστορίας για τα σχολεία ο Κώστας Γαβρόγλου τόνισε ότι "πρώτον ως το τέλος του επόμενου μήνα θα δημοσιευθεί το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών", το οποίο έχει μεγάλη σημασία, καθώς "θα δώσει τον χαρακτήρα και το επριεχόμενο του μαθήματος".

"Δεύτερον, από τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχουμε το νέο υλικό για το Δημοτικό", είπε ακόμη ο υπουργός Παιδείας και διευκρίνισε: "Η πρώτη χρονιά θα είναι το νέο υλικό για το Δημοτικό, η δεύτερη θα είναι για το Γυμνάσιο και την πρώτη Λυκείου και η τρίτη χρονιά θα είναι για τη Β' και Γ' Λυκείου".

Θέματα όπως η Κατοχή, τα γερμανικά αντίποινα στην Ελλάδα, η Βαλκανική και η Παγκόσμια Ιστορία θα διδαχθούν στην Α' Λυκείου, με τον Κώστα Γαβρόγλου να σημειώνει ότι "οτιδήποτε γίνεται σε μία κοινωνία θα πρέπει να είναι αντικείμενο μελέτης".

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη Γαβρόγλου στον ρ/σ "news247":

αλλαγές στην Ιστορίαμάθημα ιστορίαςπρόγραμμα σπουδώνΚώστας Γαβρόγλουσυνέντευξη Γαβρόγλουσχολικά βιβλία ιστορίαςσχολικά βιβλία
Keywords
Τυχαία Θέματα