Γ΄ ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης: Περικοπή τμημάτων σε γυμνάσια της Νεάπολης

To ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ καταγγέλλει την απόφαση της πλειοψηφίας της Δ.Ε.Π. Νεάπολης –Συκεών 6/6/2017 που αποδέχτηκε την περικοπή των τμημάτων 2 Γυμνασίων της περιοχής, στα πλαίσια της κατανομής του μαθητικού δυναμικού.

Το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων των σχολείων (που κατέθεσαν κείμενο υπογραφών),οι διευθυντές των σχολείων , εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. με την μαζική τους παρουσία στην συνεδρίαση και τα αδιάσειστα επιχειρήματα τους απέδειξαν ότι ήταν απολύτως αναγκαία, παιδαγωγικά ορθή και δυνατή η ανάπτυξη τόσων τμημάτων όσων και την προηγούμενη χρονιά με 19 παιδιά ανά τμήμα. 286 παιδιά σε 15 τμήματα (ανά 3 σε κάθε γυμνάσιο).

Δυστυχώς από την μεριά του προέδρου της ΔΕΠ και των άλλων διορισμένων μελών της από τον Δήμαρχο, διαφάνηκε ότι η περικοπή ήταν προειλημμένη απόφαση της Δημοτικής αρχής, ενταγμένη μάλιστα στον σχεδιασμό συγχώνευσης των Γυμνασίων !

Αφού κατ αρχήν αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς, να …εκδιώξουν από την συνεδρίαση τους συναδέλφους και τους γονείς , χωρίς να αναπτύξουν επιχειρήματα στην συζήτηση, κατέφυγαν σε απειλές και χαρακτηρισμούς. «Έχουν φτάσει στα αφτιά μου πολλά για σένα…» αποκάλυψε με ύφος ανακριτή ο πρόεδρος της ΔΕΠ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΛΜΕ (και εκπρόσωπό της
στην ΔΕΠ,) όταν του επισημάνθηκε ότι δεν εφαρμόζει καν την στοιχειώδη διαδικασία στην συνεδρίαση.

«Οι καθηγητές φταίνε για τα χάλια της εκπαίδευσης», ήταν οι μόνες λέξεις που εκστόμισε ο «εκπρόσωπος» της ένωσης γονέων πριν αποχωρήσει όταν παραδέχθηκε ότι δεν ήταν εξουσιοδοτημένος να τοποθετηθεί επί του θέματος .

Με απλή επίκληση του νόμου?! ψήφισαν τις περικοπές τόσο ο εκπρόσωπος των …βιομηχάνων (ΣΕΒΒΕ) όσο και η «εκπρόσωπος των …εργατών» (ΕΚΘ). Επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά οι εκτιμήσεις της ΕΛΜΕ, για την σκοπιμότητα της κατάργησης της ΔΕΠ την προηγούμενη χρονιά και της επανασύστασης της με αλλόκοτη, πρωτοφανή σύνθεση, αρεστή όμως στον Δήμαρχο

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας (4-3) κρίθηκε από την ψήφο του εκπροσώπου της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης που τάχθηκε με τους σχεδιασμούς της Δημοτικής αρχής προφανώς στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών προσωπικού και δαπανών στην Εκπαίδευση και όχι μόνο.

Αν τελικά εφαρμοσθεί η απόφαση αυτή θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών , στις εργασιακές συνθήκες των εκπαιδευτικών αλλά και στο μέλλον των σχολείων.

Καλούμε έστω και τώρα τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και το Δημοτικό συμβούλιο να κάνουν αποδεκτή την πρόταση των συναδέλφων και των γονέων για τα εν λόγω σχολεία.

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκηςπερικοπές τμημάτωνσχολείαΝεάπολη Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα