Φρούριο η Θεσσαλονίκη για την επέτειο του “Όχι”

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

Φρούριο η Θεσσαλονίκη που σύμφωνα με  ανταποκριτές από την συμπρωτεύουσα από έλεγχο περνάνε ακόμη και οι γιαγιούλες που πάνε στην εκκλησία! Μάλιστα όπως λένε χρειάζεται ακόμη και πρόσκληση για να παρακολουθήσεις την σημερινή επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο. 

 

  Όχι όλοι όμως. Σύμφωνα με το ParousiaZw.gr ενώ από το πρωί αποκλειόταν κάθε πιστός στον Ιερό Ναό του Αγίου
Δημητρίου, φοιτητές, μέλη της ΟΝΝΕΔ, βρέθηκαν με περισσή ευκολία στο προαύλιο της εκκλησίας. Κατάφεραν να περάσουν δηλαδή από όλα τα αστυνομικά μέτρα χωρίς βέβαια την απαραίτητη πρόσκληση, η οποία «υποτίθεται» ήταν το αναγκαία για την είσοδό του οποιουδήποτε. Να φανταστείτε ακόμη και οι δημοσιογράφοι τις προηγούμενες ημέρες αναγκάστηκαν να την προμηθευτούν για να κάνουν τη δουλειά τους, αφού οι ταυτότητες τους δεν ήταν αρκετές.    

Όλη η πόλη της Θεσσαλονίκης είναι ένα φρούριο αφού περίπου 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για την αποφυγή επεισοδίων και έντασης.

   Το πρωί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αυτή την ώρα παρίστανται στην επίσημη δοξολογία για τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκη, στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου.

 

Tags: ΘεσσαλονίκηφρούριοΔημήτριος Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα