Εντυπωσιακό Video από Drone! Τα λιπάσματα της Δραπετσώνας από ψηλά!

Ένα εντυπωσιακό Video από Drone που απεικονίζει από ψηλά του εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο των λιπασμάτων της Δραπετσώνας αναρτήθηκε στο Youtube.

Το εργοστάσιο είναι αυτό που έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη περιοχή και σημάδεψε την ιστορία της. Κατασκευάστηκε το 1909 στην παραθαλάσσια περιοχή της βιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας, σε μία έκταση 250 περίπου στρεμμάτων, ενώ, εκτός από λιπάσματα, παρήγαγε και διάφορα χημικά προϊόντα και φυτοφάρμακα.

Η

Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Χηµικών Προϊόντων και Λιπασµάτων, που δημιούργησε το εργοστάσιο, ιδρύθηκε από ομάδα τραπεζιτών και επιχειρηματιών με επικεφαλής τον βιομήχανο Ν. Κανελλόπουλο.

Κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου το εργοστάσιο βομβαρδίστηκε και υπέστη μεγάλες ζημιές, παρόλα αυτά δεν διέκοψε την λειτουργία του.

Το 1947 πέρασε στα χέρια ενός άλλου μεγάλου βιομήχανου της εποχής, του Μποδοσάκη – Αθανασιάδη. Το 1993 πέρασε σε καθεστώς εκκαθάρισης λόγω χρεών και το 1999 μετά από 90 χρόνια συνεχούς λειτουργείας το εργοστάσιο λιπασμάτων της Δραπετσώνας έκλεισε οριστικά.

Το 2011 παρουσιάστηκε από τον τότε Δήμαρχο της περιοχής σχέδιο, ώστε το εγκαταλελειμμένο πλέον εργοστάσιο, με κεφάλαια ιδιωτών επενδυτών, να μετατραπεί σε μία σύγχρονη πίστα που θα φιλοξενήσει αγώνες formula 1, η οποία θα περιλάμβανε την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής της Δραπετσώνας. Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο παρότι αρχικά βρήκε ανταπόκριση, τελικά δεν απέδωσε.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Βίντεο και πληροφορίες από τον Θωμά Ανδρεόπουλο

βιομηχανία λιπασμάτωνΔραπετσώναβίντεοdroneviral Tweet Stickers: Viral
Keywords
Τυχαία Θέματα