Ενώσεις Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Κρήτης: Διαμαρτυρία για τις μειώσεις των ωρών διδασκαλίας της Φυσικής Αγωγής

Tweet

Ηράκλειο 26-08-2013

ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπορευόμενοι στις πολλαπλές διαμαρτυρίες, των συναδέλφων μας Φυσικής Αγωγής, των Σχολικών Συμβούλων Φυσικής Αγωγής Ελλάδας αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής, για τη μείωση των ωρών του μαθήματός μας τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο, εκφράζουμε κι εμείς για άλλη μια φορά,

πιο δυνατά την έντονη αγανάκτησή μας για τις ξαφνικές μειώσεις των ωρών του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στα σχολεία μας, με τελευταία τη μείωση μιας ακόμα ώρας από τη Β Λυκείου και τασσόμαστε υπέρ του αυτονόητου:

· Η Φυσική Αγωγή είναι το μόνο μάθημα στο σχολείο που προάγει και προασπίζει την υγεία των μαθητών/τριών μας.

· Η διεθνής βιβλιογραφία υπαγορεύει ότι η τακτική σωματική άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην υγεία του πληθυσμού και ως εκ τούτου και στη μείωση των δαπανών για υγειονομική περίθαλψη. Η τακτική σωματική άσκηση, στην κρίσιμη ηλικία της αναπτυξιακής φάσης των μαθητών/τριών μας, είναι αναγκαία.

· Όλα τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων του κόσμου εξασφαλίζουν τουλάχιστον τρία μαθήματα Φυσικής Αγωγής την εβδομάδα, για την ισορροπία των φυσικών και διανοητικών δραστηριοτήτων των μαθητών/τριών τους.

· Η Φυσική Αγωγή περισσότερο από κάθε μάθημα δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης αρχών και αξιών ιδιαίτερα χρήσιμων για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητας και της κοινωνικοποίησης των μαθητών/τριών.

· Η Φυσική Αγωγή συμβάλλει στην αναχαίτιση της παχυσαρκίας, στην αποβολή ανθυγιεινών συμπεριφορών και στη δημιουργία θετικού και ευχάριστου περιβάλλοντος μάθησης.

Με γνώμονα τα παραπάνω οι Επιστημονικές Ενώσεις Φυσικής Αγωγής Κρήτης διεκδικούν το αυτονόητο, «Νους υγιείς εν σώματι υγιεί» με τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα μάθημα Φυσικής Αγωγής σε όλες τις τάξεις και όχι μειώσεις των ωρών.

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Tags: Ενώσεις Φυσικής Αγωγής Κρήτηςγυμναστικήμάθημα γυμναστικήςΦυσική Αγωγή Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα